Algemeen

Leerlingen De Driesprong ontbijten met burgemeester en wethouders

HOGE HEXEL/WIERDEN – De leerlingen van de groepen één tot en met vier hebben vorige week donderdag samen met de burgemeester en twee wethouders ontbeten. Een groep van een kleine dertig kinderen bracht in het kader van het Nationaal Schoolontbijt een bezoek aan het gemeentehuis. De burgerzaal was voor deze gelegenheid ingericht als ontbijtzaal. De school verzorgde het uitgebreide ontbijt voor de leerlingen, de leerkrachten, enkele ouders die een steentje hadden gedragen en het aanwezige gemeentebestuur.

Het doel van het schoolontbijt op locatie is om het goede voorbeeld te geven van een gezonde start van de dag. Daarnaast maakten de kinderen gezellig een praatje met elkaar en met de burgemeester of wethouders. En die korte gesprekjes gingen over de hobby's, maar ook de verschillende sporttalenten kwamen aan bod en hier en daar wisten een aantal al een klein beetje wat ze later wilden worden.

Na afloop van het ontbijt nam burgemeester Doret Tigchelaar nog kort het woord, pakte ze een dikke stift en schreef ze op een grote cheque het bedrag van 250 euro. Die bijdrage komt ten goede aan Stichting Jarige Job. Deze stelt een cadeaubox ter waarde van 35 euro beschikbaar aan kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, simpelweg omdat er thuis geen geld voor is. In Wierden werkt Stichting Bowie nauw samen met Stichting Jarige Job.