Algemeen

Koninklijke onderscheiding voor gedreven Ineke Ooms

WIERDEN – Ineke Ooms is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Locoburgemeester en wethouder Richard Kortenhoeven speldde op donderdag 18 april in de Boshoeve te Hoge Hexel de bijbehorende versierselen op. Ineke wordt geroemd vanwege haar vrijwillige inzet op vele fronten, maar met name voor de paardensport in Wierden.

De zaal van de Boshoeve puilde uit. Familie, vrienden en collega-bestuurders van verschillende organisaties waren getuige van de waardering. De wethouder sprak lovende woorden. “Sinds 1978 is Ineke Ooms een betrokken en gedreven vrijwilligster die veel betekent voor de paardensport in Wierden, met name voor de Landelijke Rijvereniging De Eschruiters. Zij is financieel erg kundig en deze vaardigheid gebruikt zij ook voor haar vrijwilligerswerk. Er wordt nooit tevergeefs een beroep op haar gedaan.”

Daarnaast is ze zich de laatste jaren op meer fronten vrijwillig gaan inzetten, waaronder lange tijd al voorzitter van Vrouwenbeweging Passage afdeling Wierden, maar met name voor organisaties die gelieerd zijn aan de paardensport. Zo is Ineke onder meer actief bij de Onderlinge Paardenverzekering Wierden en Omstreken (deze verzekering is onlangs ter ziele gegaan door steeds strengere regelgeving), zoals gezegd de De Eschruiters in Wierden, maar ook penningmeester van de Stichting Beheer en Facilitering Manege De Vossenbos, vrijwilligster bij de Stichting Dutch Youngster Festival en de Stichting Indoor Wierden en is ze penningmeester van de Rijpaarden Fokvereniging Twente.

Die enorme gedrevenheid en inzet is nu beloond met een koninklijke onderscheiding, die voor Ineke geheel onverwacht kwam. In het bijzijn van haar man werd ze even op een voetstuk geplaatst en kreeg ze onder luid applaus de speld en een grote bos bloemen.