Algemeen

Koning Willem-Alexander te gast bij overdracht Monument Vossenbosch

WIERDEN –Koning Willem-Alexander brengt op vrijdagmiddag 1 juli een bezoek aan Wierden. Hij is dan aanwezig bij de ceremoniële overdracht van Monument Vossenbosch aan de Molukse Gemeenschap in Wierden.

Initiatiefnemer Stichting Monument Vossenbosch heeft als doel het levend en levendig houden van de geschiedenis van de Molukse gemeenschap. De Molukse gemeenschap werd aanvankelijk gehuisvest in woonoord Vossenbosch. Op deze plek staat sinds een jaar het Monument Vossenbosch. Vrijdagmiddag 1 juli wordt de koning ontvangen door burgemeester Doret Tigchelaar.

Het bezoek van de Koning begint met een bijeenkomst voor genodigden in de Molukse kerk in Wierden. Tijdens deze bijeenkomst wordt stilgestaan bij de aankomst van de Molukkers in Wierden en het leven in woonoord Vossenbosch. Daarna wordt ingegaan op de integratie van de Molukse gemeenschap in Overijssel. Tot slot vertellen betrokkenen over hoe zij de geschiedenis van de Molukse gemeenschap levend houden.

Daarna brengt de Willem-Alexander een bezoek aan het Monument Vossenbosch, waar hij uitleg krijgt over de symboliek van het monument en de totstandkoming ervan. Aansluitend draagt Stichting Monument Vossenbosch het monument in aanwezigheid van de koning over aan de Molukse gemeenschap in Wierden. Vervolgens spreekt Willem-Alexander met diverse Molukkers van de eerste, tweede en derde generatie over hun ervaringen en gevoelens bij de tijd die zij doorbrachten in woonoord Vossenbosch, hun integratie en over de toekomst.

“De aanwezigheid van Koning Willem-Alexander is de kroon op het werk van Stichting Monument Vossenbosch en een bijzonder waardevol moment voor onze Molukse gemeenschap”, zegt burgemeester Doret Tigchelaar verheugd. Natuurlijk is ook de burgemeester trots dat de Willem-Alexander daarom op 1 juli aanwezig is in de gemeente Wierden.

De bijeenkomst in de Molukse kerk en het programma bij Het Vossenbosch zijn bedoeld voor genodigden. Belangstellenden die vrijdag 1 juli om 14.00 aanwezig willen zijn bij het ontvangstmoment van Willem-Alexander, zijn van harte welkom bij de Molukse kerk. Via een live verbinding kan buiten op een scherm het programma in de kerk gevolgd worden.