Algemeen

Klupzwemmen in De Kolk Wierden: enthousiaste vrijwilligers gezocht

WIERDEN – Stichting de Klup is op zoek naar enthousiaste zwemvrijwilligers. Deze zwemvrijwilligers zetten zich elke maandagavond van 18.30 uur tot 19.45 uur in voor het 'Klupzwemmen' voor mensen met een lichamelijke beperking of chronische aandoening. Dit ruime uurtje zwemmen is in zwembad de Kolk in Wierden. Stichting de Klup Twente hoopt hiervoor, gezien de huidige samenstelling van het vrijwilligersteam, vooral op wat meer mannen. Maar ook dames zijn natuurlijk van harte welkom. “We zijn op zoek naar mensen die er niet tegenop zien om de deelnemers mee te helpen bij het omkleden en het leuk vinden om samen met hen te zwemmen. Ook is er assistentie nodig bij het in en uit het water halen van de ‘luie trap’, een hulpmiddel om het gemakkelijker te maken in en uit het water te gaan”, aldus een woordvoerder. De deelnemers kunnen gedurende de avond baantjes zwemmen, maar indien gewenst ook een deel van de tijd meedoen aan gymnastiek of aqua-joggen dat verzorgd wordt door een medewerker van het zwembad.
Wat geboden wordt is een gezellig en sportief Klup-uurtje waarbij na afloop iedereen – en dat geldt voor zowel deelnemers als vrijwilligers – tevreden naar huis gaat. Afhankelijk van de wensen en mogelijkheden van nieuwe vrijwilligers, kan het zijn dat zij één op één gaan begeleiden, maar ook het bijstaan van meerdere deelnemers is mogelijk. Zorgervaring is mooi meegenomen, maar niet noodzakelijk. Men dient regelmatig beschikbaar te zijn op de maandagavond van 18.15 uur tot 20.00 uur. Er mag vanzelfsprekend een keertje vrijblijvend een kijkje genomen of mee gezwommen worden in De Kolk aan de Dikkensweg in Wierden.
Het recreatief Klupzwemmen maakt onderdeel uit van de ruim vijftig vrije tijdsactiviteiten, die De Klup Twente samen met haar meer dan vierhonderd vrijwilligers vanuit het Meester Siebelinkhuis in Almelo, organiseert in negen Twentse gemeenten. Voordat een nieuwe vrijwilliger daadwerkelijk aan de slag gaat, krijgt hij of zij eerst een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek met vrijwilligerscoördinator Jolanda Overdorp in het Meester Siebelinkhuis aan de Berlagelaan in Almelo.
Informatie, een afspraak om een keertje vrijblijvend een kijkje te gaan nemen of aanmelden kan bij Jolanda@deklup.nl of 06 – 14 46 52 88.