Algemeen

Kers op de taart: oude foto's op borden langs Nijverdalsestraat

WIERDEN – De renovatie van de Nijverdalsestraat in Wierden is afgelopen jaar met succes afgerond, inmiddels worden de laatste klussen qua aankleding en inrichting uitgevoerd. Als spreekwoordelijke kers op de taart is vorige week het eerste informatiebord met oude foto's, zoals de straat er in een grijs verleden uitzag, geplaatst. In totaal komen er vier of vijf van deze houten zuilen, verspreid langs de vernieuwde Nijverdalsestraat.

Theo Pigge en Leta Evers van de Historische Kring hebben oud beeldmateriaal beschikbaar gesteld, waarop duidelijk te zien is hoe de Nijverdalsestraat zich in de verschillende decennia heeft ontwikkeld. Veel gebouwen zijn inmiddels verdwenen of grotendeels verbouwd, toch zijn nog duidelijk herkenningspunten te herkennen. Per foto wordt het jaartal en de functie van het gebouw kort geduid. De borden zijn van toepassing op de omgeving waar het geplaatst is.

De gemeente heeft vorig jaar bij de heropening van de Nijverdalsestraat al symbolisch één bord beschikbaar gesteld. De overige borden moeten door sponsors bekostigd worden. De eerste is met steun van Bloemen bij Bas, E&O/Home Sweet Home, Bakkerij Vos, Mitra Ben Hofhuis en Buke Tuning Wierden geplaatst op het pleintje op de hoek van de Nijverdalsestraat met de Bongerd. Ook dit gebied is flink onder handen genomen; het grasveldje heeft plaats gemaakt voor een mooie grindpleintje met grote bloembakken en een ronde bank rondom een sierboom. Er zijn nog plannen om tevens een picknicktafel te plaatsen, zodat een knus geheel wordt gecreëerd als entree van de winkelkern van Wierden.