Algemeen

Inwoners van Enter dragen ideeën voor wapen aan; nu ook eigen vlag

ENTER – Enter heeft een eigen dorpswapen. Het beeldmerk bestaat uit een wapenschild met daarin een zomp, twee ganzen en twee klompen. Ook wordt het officiële jaartal 1188 groots vermeld. De kleuren zijn bewust gekozen: blauw (water), geel (zandgronden) en groen (groene omgeving). Het idee voor een wapen komt uit de koker van de PR-commissie van de Enterse Dagen.

De leden van deze commissie deden onlangs een oproep aan alle Enternaren om mee te denken voor een nieuw te ontwikkelen Enters Wapen. Enter had namelijk nog geen eigen wpen, terwijl alle omliggende plaatsen zoals Holten, Markelo, Delden Rijssen, Nijverdal en Wierden dat wel hebben.

“Er kwam vanuit de Enterse bevolking behoorlijk wat input”, laat de commissie weten. “Het ging dan natuurlijk vaak over de symbolen die er in verwerkt moesten worden zoals de Enterse zomp, de klompen en de ganzen. Daarnaast kwamen er ook veel ideeën voor het kleurgebruik. Blauw voor water zoals de Regge en de Lee en ook groen voor de groene omgeving.” Met al deze suggesties is de PR-commissie naar een professioneel ontwerper gestapt en deze heeft het samengebracht in een modern wapen met een nostalgisch tintje.

Het Enterse wapen moet in de komende tijd een prominente plaats in het dorp krijgen, het moet overal zichtbaar zijn. Zo valt te denken aan borden bij de invalswegen of banieren in de Dorpsstraat. Nu de warming-up voor de Enterse Dagen staat gepland voor september 2021 en het gebruikelijke versieren van de straat in een thema niet kan vanwege de coronabeperkingen, heeft de organisatie van de Enterse Dagen bedacht om in de week van 9 tot en met 11 september de speciaal ontworpen vlag in de mast te hangen. “Hiermee willen we toch enigszins vrolijk versierde straten creëren.”

Deze vlaggen zijn inmiddels verkrijgbaar bij de plaatselijke Albert Heijn middels een speciale spaaractie. Bij elke tien euro krijg je een stempel en met tien stempels is de kaart vol en goed voor 7,50 euro korting bij aanschaf van een vlag. Deze kost dan nog tien euro in plaats van 17,50 euro. Enternaren kunnen tot 23 augustus stempelen en bestellen. In een later stadium zullen de vlaggen ook gewoon te koop zijn.