Algemeen

Nieuwe boek Irma Meijerinck

In quarantaine toen niemand nog van corona had gehoord

WIERDEN – Acute leukemie: na deze diagnose van haar man staat het leven van Irma Meijerinck (pseudoniem) en haar gezin in Wierden compleet op z'n kop. In deze aangrijpende biografie laat zij de lezer zien hoeveel mensen er ernstig ziek worden én wat de impact van hun overlijden is op het leven van hun dierbaren.

Door haar openhartige en persoonlijke schrijfstijl biedt Meijerinck steun en (h)erkenning aan lotgenoten. “Dit boek gaat over een heftige periode uit het leven van ons gezin. Je krijgt de diagnose ´bloedkanker´ van een arts. En hoe dan verder. Of en wat voor impact deze uitslag voor ons heeft gehad, wordt hopelijk duidelijk in deze biografie”, aldus de auteur.

Ze is geen schrijfster en heeft ook geen ambities in die richting. Toch is er een boek, vanwege een gebeurtenis die van grote invloed is geweest op haar leven. “Het hele proces, en daarmee vooral het eindresultaat, vond ik erg spannend. Het heeft me de nodige slapeloze nachten opgeleverd.”

Het boek 'In quarantaine toen niemand nog van corona had gehoord - maar hoe dan?' is inmiddels verkrijgbaar, onder meer via boekhandel Reterink. Het werk omvat 136 pagina's en is te koop voor 18,99 euro (ISBN 9789464500325).