Algemeen

Ilse Maat wint speaker dankzij vrijwillige opvang van kittens

WIERDEN – De veertienjarige Ilse Maat uit Wierden is een bluetooth speaker rijker, dankzij haar vrijwillige inzet voor pasgeboren kitten. De speaker is een cadeau van De Welle om de waarde van vrijwilligerswerk op die manier te benadrukken. Daartoe werd deze zomer een actie op touw gezet door WierdenDoet! en HellendoornDoet!, beide onderdeel van Stichting De Welle. Doel was om jongeren die vrijwilligerswerk doen meer zichtbaar te maken. Jongeren werden opgeroepen om een foto of filmpje in te sturen van vrijwilligerswerk dat zij hadden verricht tijdens hun vakantie.

Ilse Maat heeft dankzij haar vrijwilligerswerk een bluetooth speaker gewonnen.

Ilse vangt, samen met haar moeder, al vier jaar kittens op voor Dierenopvang Het Noordbroek in Almelo. De kittens zijn vaak pas twee tot drie weken oud als ze in huis worden genomen. Meestal hebben Ilse en haar moeder er een stuk of vijf tegelijk en in vier jaar tijd hebben ze al voor zo'n 150 kittens gezorgd.

De kittens die Ilse opvangt kunnen na hun liefdevolle opvang geadopteerd worden. Ze hebben vaak extra aandacht nodig en daarom is het haar taak om de kittens te socialiseren. Dit doet ze door ze veel liefde en aandacht te geven. Hier komt veel spelen en knuffelen bij kijken. Ilse vertelt: “Soms wordt je geduld behoorlijk op de proef gesteld. Sommige kittens zijn angstig en daarom niet meteen benaderbaar.”

Van alle kittens die Ilse heeft opgevangen in de afgelopen vier jaar is er eentje die ze hebben gehouden. Belle (zie foto) is een hele lieve, zachte poes die het liefst de hele dag ligt te niksen. Ilse: “Eigenlijk was de afspraak binnen ons gezin dat we zelf geen kittens zouden adopteren, maar bij Belle was het hele gezin binnen drie dagen om. Zij mocht blijven!”