Algemeen

Wierdense winkeliers maken klanten blij tijdens decemberactie

Hoofdprijs Prijzen Marathon naar Liset en Mike Loesman

WIERDEN – De Wierdense winkeliers hebben in de maand december weer groots uitgepakt met de Prijzen Marathon. Met maar liefst een dikke 4.500 euro aan prijzen was de winkans reëel. Inmiddels zijn alle winnaars op de hoogte gebracht. Voor de hoofdprijswinnaars trok de winkeliersvereniging extra tijd uit, om ze maandagavond 6 januari bij restaurant de IJzeren Pot de cheques feestelijk te overhandigen. Tot grote winnaars zijn dit jaar Liset en Mike Loesman gekroond. Zij krijgen een make-over aangeboden door New Day Fashion en mogen daar voor 1.250 euro aan nieuwe kleding uitzoeken.

Met een glas champagne in de ene hand en een mooi bloemboeket in de andere, is door de hoofdprijswinnaars in feestelijke stemming getoast op hun geluk. Dankzij het invullen van een code, die ze bij hun decemberaankopen in het centrum van Wierden hadden gekregen, zijn Liset en Mike Loesman, Sonja Bonte en Annelien Koenderink-Maris (evenals B. Kenkhuis en de familie Kruik, de bij de uitreiking niet helaas aanwezig konden zijn) goed in de prijzen gevallen. Uit handen van het bestuur van de winkeliersvereniging kregen de winnaars grote cheques overhandigd, waarop de prijzen stonden vermeld.

Daarnaast is ook Sonja Bonte een van de happy few die een hoofdprijs heeft gewonnen. Haar woning staat er een jaar lang kleurig en geurig bij, dankzij een bloemenabonnement van 250 euro van Bloemgalerie Nijzink. “En dat terwijl ik maar één code heb ingevoerd”, bekent Sonja. Ook Annelien Koenderink is he-le-maal gelukkig, want ze heeft voor vijftien personen een winterbarbecue ter waarde van vijfhonderd euro van keurslager Berend Hoff gewonnen. “Ik heb al een rijtje in m'n hoofd wie ik ga uitnodigen, dat wordt gezellig”, vertelt Annelien. “Het was een kleine moeite om die codes in te voeren. Ik zat achter de pc en m'n man Jan las ze op. Denk dat we er een stuk of tien hebben ingevuld. We kopen eigenlijk alles in Wierden. Dat is zo mooi aan de winkelkern hier, je kunt er echt alles vinden.”

Liset en Mike Loesman straalden de hele avond en dat is niet geheel onlogisch; het echtpaar mag voor 1250 euro aan kleding uitzoeken dankzij een make-over van New Day Fashion. “Totaal onverwacht dit, ik was het eigenlijk al een klein beetje vergeten dat ik die codes had ingevoerd”, geeft Liset eerlijk toe. “We hebben er zes ingevuld, maar had dit echt niet verwacht.” De twee wonen sinds drie jaar samen in Wierden en komen ook regelmatig bij New Day. “Komt dus zeker goed, wat die kleding betreft. Ik ben vanmiddag al even wezen kijken”, vertelt Mike. De twee gaan in het voorjaar shoppen om zo met een totaal nieuwe outfit de winkel weer te verlaten. “Ik kom uit Enschede, een grote stad. Wierden was daarom wel even wennen, maar ik vind het nu echt een fijn dorp om te wonen en te winkelen. Het aanbod is mooi en veelzijdig, bovendien kun je hier gezellig winkelen. Een mooi horecaplein zou niet misstaan, als er iets zou moeten veranderen.”

De twee prijswinnaars die niet aanwezig konden zijn, hebben hun prijs ondertussen persoonlijk aangeboden. B. Kenkhuis kan bij Beautysalon Just4You terecht voor wellnessbehandelingen ter waarde van tweehonderd euro en de familie Kruik krijgt een diner voor vier personen aangeboden ter waarde van driehonderd euro bij restaurant de IJzeren Pot in Wierden.