Algemeen

Hofman Animal Care doneert cheque van 2.500 euro aan De Gravenruiters

ENTER/ALMELO – Stichting De Gravenruiters in Almelo is afgelopen woensdag, 9 december, verrast met een cheque van 2.500 euro. Hofman Animal Care uit Enter heeft dit bedrag beschikbaar gesteld. Bestuurslid en coördinator huifbedrijden Diny Jurg mocht de cheque namens De Gravenruiters dankbaar in ontvangst nemen.

Coen Hassels Mönning vertelt dat de Enterse producent en groothandel in dierbenodigdheden jaarlijks met kerst een goed doel ondersteunt. “Hoe De Gravenruiters gebruik maakt van de capaciteiten van paarden voor ruiters met een beperking spreekt ons zeer aan. Prachtig om te zien hoe ook deze ruiters kunnen bewegen en genieten.”

Sinds 2012 wordt er door De Gravenruiters huifbedrijden aangeboden voor meervoudig lichamelijke en verstandelijk beperkte mensen. De menners van onder andere ‘de Koets’nkeerls’ rijden met een span van twee fjorden waarboven een zeil is gespannen. Daarop ligt de ruiter, die door de warmte en beweging van de paarden veel positieve effecten ondervindt.

“We zijn voor de paardrijlessen en het huifbedrijden in het bijzonder op zoek naar een reserve fjord”, vertelt Diny Jurg. “Deze cheque maakt de kans een stuk groter dat de huidige fjorden Bassie en Adriaan het binnenkort wat rustiger aan kunnen doen”.

De Gravenruiters biedt al bijna dertig jaar paardrijden en paardenbeleving voor mensen met een beperking. Vijf freelance instructrices helpen om de ruiters veilig in het zadel te houden en er lopen ruim tachtig vrijwilligers op de manege op de hoek van de Bleskolksingel en Plesmanweg. Die manege staat op het punt flink vernieuwd en verbeterd te worden.