Algemeen

Hardloopwedstrijd Rondom de Lee op de dag van de Ronde van Enter

Fotobijschrift: Ook dit jaar kan er worden deelgenomen aan hardloopwedstrijd 'Rondom de Lee'. Fotograaf: Henk Pluimers.
Fotobijschrift: Ook dit jaar kan er worden deelgenomen aan hardloopwedstrijd 'Rondom de Lee'. Fotograaf: Henk Pluimers.

ENTER – Tussen al het wielergeweld van de Ronde van Enter en Ronde van Twente door is er op zaterdag 6 juli ook weer een hardloopwedstrijd 'Rondom de Lee'. “Dit jaar grootser dan ooit! Met een nieuw parcours door de gezellige ambiance van het dorp en de prachtige omgeving Rondom de Lee”, aldus woordvoerder Geert Pluimers.

Hardloopwedstrijd ‘Rondom de Lee’ biedt een uitdagend parcours, waar een snelle tijd gelopen kan worden. Het vlakke parcours is voor tachtig procent verhard en veilig afgebakend tegen gemotoriseerd verkeer. De 2,5 kilometer bestaat uit één kleine ronde, de vijf kilometer bestaat uit één grote ronde en de tien kilometer uit twee keer deze grote ronde. Op ongeveer 2,5 kilometer van het parcours is een drinkpost.

De loop begint om 13.15 uur aan de Bornebroekseweg (ter hoogte van huisnummer 6). De 2,5 kilometer begint om 13.15 uur, waarna direct de vijf en tien kilometer tegelijk starten om 13.18 uur. Startnummers kunnen deze dag tot 13.00 uur worden opgehaald in sporthal ‘de Zomp’. De tijden worden geregistreerd met het Ipico chipregistratiesysteem voor een snelle en correcte uitslag.

De prijsuitreiking is direct na de finish van de laatste deelnemer op het grote podium in de buurt van start en finish. Er is prijzengeld (de pot is gevuld met ruim zeshonderd euro) op alle afstanden voor zowel mannen als vrouwen. Ook worden er voor de 2,5 kilometer bekers uitgereikt aan de beste vijf jongens en de beste vijf meisjes.

Voorinschrijven kan nu al via www.inschrijven.nl.