Algemeen

Handbalmeisjes D1 van RKSV
Bornerbroek zijn kampioen

BORNERBROEK – De meisjes D1 van handbalvereniging RKSV uit Bornerbroek zijn zondag 24 maart tijdens de wedstrijd in de Iispa in Almelo kampioen geworden. Het team moest het opnemen tegen De Tukkers uit Albergen. De Tukkers hadden veel supporters meegenomen en ook uit Bornerbroek was er een hele afvaardiging.

De beide teams troffen elkaar al twee keer eerder dit seizoen; bij de eerste wedstrijd was de winst voor Bornerbroek, bij de tweede wedstrijd wonnen de Tukkers. Het hele seizoen hadden beide teams alleen maar van elkaar verloren, dus de winnaar van deze wedstrijd zou de echte kampioen zijn.

Bornerbroek kwam al redelijk snel op voorsprong, maar de Tukkers hielden het goed bij. Op een zeker moment stond Bornerbroek met een goal achter. Vervolgens werd er om en om gescoord, maar vlak voor de rust liep Bornerbroek met drie doelpunten uit.

Begin tweede helft stond de verdediging van Bornerbroek minder goed en kwamen de Tukkers goed terug en werd het weer gelijk. In de slotfase van de wedstrijd werd er door Bornerbroek weer gescoord. Met nog een paar minuten op de klok zetten De Tukkers een aanval op, de keepster hield de bal tegen, een andere speelster van de Tukkers schoot nogmaals op de goal. Uiteindelijk hield de keepster van Bornerbroek de bal er tot drie toe uit en zij wist daarmee de wedstrijd te redden. Er wordt afgefloten met een eindstand van 8-7. Daarmee zijn meisjes van de D1 kampioen geworden!