Algemeen

Grote Palmpasenoptocht
in centrum van Wierden

WIERDEN – Op zondag 14 april is er weer een grote Palmpasenoptocht in het centrum van Wierden. Het is inmiddels een traditie, met een aanzuigende werking op de regio gezien de groei en jaarlijks honderden deelnemers. Start dit jaar is rond 10.45 uur bij de Katholieke Kerk in de parochietuin. Harmonie Sint Jan en harmonicagroep de Jennechies zorgen voor muzikale begeleiding. De Hervormde Kapel en Gereformeerde kerk lopen na de kerkdiensten naar de parochietuin om daar aan te sluiten. Dat is dus iets anders dan voorgaande edities. Overigens is iedereen is welkom om aan te sluiten.

Burgemeester Robben opent de optocht bij de Katholieke Kerk op officiële wijze, waarna de stoet vertrekt via een mooie route van ongeveer zevenhonderd meter. De eindbestemming is dit jaar woonzorgcomplex De Botterhof. Op de route en bij de Botterhof ontvang de deelnemers leuke en lekkere attenties.

Voor deze optocht hoef je je niet op te geven. Je komt gewoon naar één van de kerken en loopt vervolgens gezellig mee in de stoet. De organisatie gaat ervan uit dat alle kinderen meelopen onder begeleiding van ouders of verzorgers. 

De Palmpasenoptocht wordt door vrijwilligers georganiseerd uit de gemeente Wierden. Om de optocht kostendekkend te organiseren, wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Bij de Katholieke Kerk en bij de Botterhof is er een mogelijkheid om een vrijwillige bijdrage te geven.