Algemeen

Gouden Tol van 2019 voor
vrijwilliger Henk Weiden

WIERDEN – De in Hardenberg geboren en getogen Henk Weiden, al sinds vele jaren woonachtig in Wierden, is dit jaar verblijd met de Gouden Tol van de Tolmennekes. De waardering werd maandagmiddag 4 maart in residentie Het Anker uitgereikt aan Weiden. Hij is onder meer bedenker en oprichter van Stichting Bowie. Deze stichting zet zich in voor mensen die het, op zijn zachtst gezegd, niet al te breed hebben en om het voor deze mensen wat draaglijker te maken reikt de stichting onder andere boodschappenmanden uit.

“Henk is iemand die mensen ziet staan, die het nodig hebben. Dan is het mooi dat Henk aan je denkt en je kan helpen”, aldus Prins Marc van De Tolmennekes. “U staat nu hier op het podium en niet de 45 vrijwilligers die u helpen. Die zijn allemaal nodig, want u kunt het natuurlijk niet alleen... Maar de kapstok is door u gemaakt! Een fantastisch initiatief dat door iedereen, en dus ook zeker door de mensen van de Tolmennekes, gewaardeerd wordt.”

Daarnaast is Henk op meerdere fronten als vrijwilliger actief in Wierden. Zo is hij sinds 2004 Diaken bij de Gereformeerde kerk en zet hij zich in voor de Stichting Oost Europa Enter Rijssen en de Zonnebloem afdeling Wierden. Voor al die inzet werd hij onlangs al gewaardeerd en benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Nu mag daar de Gouden Tol van de Tolmennekes aan toegevoegd worden. “Die reiken we al 44 jaar uit, één per jaar, aan één persoon die bijzonder is voor Wierden, dan wel voor de carnavalsvereniging. Wij, Prins Marc I, Adjudant Ronald en de Prinsessen Lisanne en Laurien hebben dan ook besloten om de Gouden Tol van de Tolmennekes voor het jaar 2019 uit te reiken aan de man die het leven in De gemeente Wierden nóg iets mooier maakt.”