Algemeen

Gouden Tol dit jaar naar Paul Salakory: waardering voor Wierdense verbinder

WIERDEN – Paul Salakory heeft maandagmiddag uit handen van de Wierdense carnavalsprins François I de Gouden Tol overhandigd gekregen. Traditiegetrouw wordt tijdens de Toltimermiddag deze waardering overhandigd aan een inwoner van Wierden die veel voor de samenleving betekent. Salakory was zichtbaar verrast toen hij op het podium in residentie Het Anker deze 'tol' opgespeld kreeg. Even daarvoor mocht hij namelijk samen met Nus Tuasela vertellen over de inzet voor de slachtoffers van de aardbeving op de Molukken. De prinsengarde ging aansluitend met de steken rond om geld hiervoor in te zamelen en kregen beiden aansluitend al een penning omgehangen uit handen van de prins.

De uitreiking van de 'de Gouden Tol' is één van de hoogtepunten tijdens het Wierdense carnavalsweekend. Deze onderscheiding krijgt iemand, omdat hij of zij zich bijzonder voor de vereniging of voor de gemeente Wierden heeft ingezet. “Daarmee heeft het toch bijna dezelfde status als een koninklijke onderscheiding. Maar dit is een prinselijke onderscheiding… en de prinses en hofdame doen zeker niet onder voor Maxima dus eigenlijk is het nog beter”, sprak François de aanwezigen toe.

Wij als hoogheden waren relatief snel uit de gouden tol. We hebben gekeken in de categorie: Nelson Mandela, Neil Armstrong, Fred Rutten en oud burgemeester Robben. Kortom we waren op zoek naar een verbinder, die veel baanbrekend werk heeft gedaan, waar de statistieken gelijk de goede kant uit wijzen, iemand die midden in de samenleving staat en die ook voor het belang van anderen staat. En dit jaar is dat iemand die zich hard heeft gemaakt voor een belangrijke groep in onze mooie gemeente: de Molukse gemeenschap.”

De Gouden Toldrager van dit jaar is op verschillende fronten actief, heeft veel bijzonder werk verricht en lansen gebroken om te zorgen dat de integratie goed is verlopen, dat de culturen gehandhaafd zijn en dat de geschiedenis ook wordt doorverteld. Daarnaast is Salakory actief bij het opzetten van exposities, evenementen en nauw betrokken bij de cultuur in Wierden. Dit jaar verschijnt hij overigens nogmaals op het podium. Salakory is namelijk ook één van  de deelnemers aan de Wierdense editie van Maestro.

Reacties

Hallo Saudara Paul,

Jouw inzet en verbinding heeft zijn vruchten afgeworpen. En als blijk voor waardering de gouden tol opgespeld gekregen.Heel veel respect en van je saudara uit Culemborg ????Alaaaf en Amatoo

Van harte gefeliciteerd!!! ???? 

Kaka Paul,

Gefeliciteerd met de Gouden Tol. Het symboliseert uw inzet en betrokkenheid in Wierden en omstreken. Ik ben trots dat u dit als Molukker in ontvangst mag nemen.

MENA MURIA !!!

  • door Paul
  • 42 dagen geleden

Wat kan ik zeggen. Trots ben ik op je en het is  terecht dat je deze prijs hebt gekregen. Gefeleciteerd, selamat lai. Dng hrmt. 'Dari Oetara , Djodjie