Algemeen

Gerrit Jannink uit Hoge Hexel verblijd met Vrijwilligersspeld

HOGE HEXEL – Gerrit Jannink – mede-eigenaar van het gelijknamige bouwbedrijf uit Hoge Hexel, dat eerder deze maand het predicaat Hofleverancier mocht ontvangen – is vorige week dinsdagmiddag geëerd met de Vrijwilligersspeld van de gemeente Wierden. Burgemeester Doret Tigchelaar was hiervoor naar het Kulturhus getogen om de waardering officieel te overhandigen. Echtgenote Mirjam Jannink mocht de speld officieel opprikken.

Jannink heeft de speld gekregen vanwege zijn jarenlange inzet voor het vrijwilligersleven in de gemeente Wierden. Zo is hij al sinds 1994 penningmeester van de Goudsclub in Hoge Hexel. Dit is een club voor senioren (tot tien jaar terug heette het nog de 'Bejaardencommissie'). Jannink is behalve penningmeester ook actief betrokken bij de organisatie van diverse activiteiten zoals de jaarlijkse busreis en de activiteiten rondom Pasen en Kerst.

Daarnaast is de betrokken Hexelaar lange tijd bestuurslid geweest bij de voormalige voetbalvereniging SV Omhoog (thans Juventa'12). Ten tijde van de crisis in de club begin deze eeuw heeft Jannink met zijn rustige en nuchtere aanpak de vereniging samen met de andere bestuurders weer in het gareel gekregen. Voor lastige zaken als het kledinggeld en het alcohol- en rookvrij krijgen de club heeft hij een goede basis gelegd, dankzij zijn warme en amicale aanpak.

Onlangs kreeg 'zijn' bedrijf het predikant Hofleverancier, als kroon op het eeuwfeest. Als erkend leerbedrijf is bouwbedrijf Jannink van belang voor de talenten in de regio. Mede daarom werd deze middag door Alphons Woolderink van Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven ook het schildje 'Erkend Leerbedrijf' aan Jannink overhandigd.