Algemeen

Frans Poelman voorzitter Roetgerink Foundation; Bernard Kobes zwaait af

ENTER – De Roetgerink Foundation vierde in december haar eerste lustrum; een feestelijk moment, gezien het succes van de foundation. Bernard Kobes greep dat moment aan om zijn rol als voorzitter over te dragen aan Frans Poelman.

Op 17 december 2014 is op initiatief van Paul Roetgering, directeur van Roetgerink Mode en Schoenen in Enter, de Roetgerink Foundation opgericht. De foundation heeft als doel om een bijdrage te leveren aan het welzijn van kinderen, gezinnen en de maatschappij in het algemeen. Ondersteuning van hulpbehoevende gezinnen in een ruime regio rond Enter en een schoolproject in Karatu, Tanzania, voert daarbij de boventoon.

 Sinds de dag van oprichting was Enternaar en oud-burgemeester van Wierden en Twenterand, Bernard Kobes, voorzitter van de Roetgerink Foundation. Na vijf jaar voorzitterschap heeft Kobes in januari van dit jaar plaats gemaakt voor Frans Poelman.

Poelman is geen onbekende in Enter. Hij was bijna veertig jaar lang directeur van de voormalige Enterse basisschool de Jozefschool. Inmiddels is hij met pensioen, maar in zijn vrije tijd betekent hij nog altijd veel voor de Enterse gemeenschap. Paul Roetgering zag in Frans Poelman dan ook een logische nieuwe voorzitter voor de Roetgerink Foundation. “Ik zat in Marokko toen ik werd gebeld door Paul. Hij wilde met mij praten. Terug in Nederland hebben we elkaar meteen ontmoet. Tijdens ons gesprek vroeg Paul mij of ik de nieuwe voorzitter van de Roetgerink Foundation wilde worden.” aldus Poelman. “Ik vind de foundation een mooi initiatief, dus ik kon hier geen nee tegen zeggen.” 

Met een drukke agenda was het niet vanzelfsprekend dat Poelman zou instemmen met deze vrijwilligersfunctie. Hij had dan ook een duidelijke reden waarom hij ‘ja’ zei. “Laatst kwam mij de vraag ‘Wat schenk jij aan de maatschappij?’ ter ore en dat vind ik een hele goede. Ik vind het belangrijk dat commerciële bedrijven ook de andere kant van de maatschappij bedienen en een bijdrage leveren aan de mensen en maatschappij om haar heen. In mijn ogen zorgt Roetgerink Mode en Schoenen met de eigen foundation, zowel lokaal als internationaal voor een betere samenleving en dat is waarom ik mij graag, in de rol van voorzitter, aan de Roetgerink Foundation verbind.”