Algemeen

Frans en Jolanda uit Wierden winnen 265.000 euro met Gouden Koffer Spel

Frans en Jolanda wonnen uiteindelijk 265.000 euro bij de tv-show Miljoenenjacht. Foto: Roy Beusker Fotografie.
Frans en Jolanda wonnen uiteindelijk 265.000 euro bij de tv-show Miljoenenjacht. Foto: Roy Beusker Fotografie.

WIERDEN/AMSTERDAM – Het waren zenuwslopende minuten voor Frans en Jolanda uit Wierden, maar uiteindelijk wonnen ze zondagavond 265.000 euro in de spelshow ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht'. Nadat Frans 49 kandidaten wist weg te spelen, sleepte hij dit geldbedrag in de wacht tijdens het ‘Gouden Koffer Spel' op televisiezender SBS6.

Frans was samen met vier wijkgenoten uit het Wierdense postcodegebied 7641 uitgenodigd om naar de studio in Amsterdam te komen. Samen met zijn vrouw Jolanda speelde hij met koffer 21: "Jolanda en ik zijn 35 jaar getrouwd. We zijn allebei op de 21e jarig, dus dit moet de gelukskoffer zijn”, zei Frans tegen presentatrice Linda de Mol.
Frans bleef bijzonder kalm tijdens de zenuwslopende finale. Zijn vrouw Jolanda had het daarentegen iets moeilijker met de zenuwen. Frans durfde het aan om door te spelen, zelfs na een bod van 400.000 euro. Het was één gokje teveel. Hij ging uiteindelijk naar huis met het mooie bedrag van 265.000 euro. In zijn eigen koffer bleek uiteindelijk slechts twintig cent te zitten. "We hebben het goed, het zal vooral bij de kinderen terecht komen. We willen wel een nieuwe keuken met een kookeiland!", aldus de winnaar.