Algemeen

Foto's van leden en supporters van Enter Vooruit verwerkt in mozaïek

ENTER – De foto's van zo'n vijfhonderd leden en supporters van voetbalvereniging Enter Vooruit zijn verwerkt in een groot fotomozaïek. Dit kunstwerk stier nu de muur van het clubgebouw en is een blijvende herinnering aan het tachtigjarig bestaan van de Enterse voetbalvereniging.

Het jaar 2020 stond grotendeels in het teken stond van de coronacrisis, met weinig tot geen voetbal. “Het was één drama”, aldus bestuurslid Eric Tijhof. “En dat terwijl Enter Vooruit op 1 september ook nog eens officieel tachtig jaar bestond! Normaal kleed je zo’n jaar in met een aantal festiviteiten, maar ook daar was geen enkele mogelijkheid toe.”

Om toch een soort van tastbare, blijvende herinnering te hebben aan dit jubileum is een paar maanden geleden dit project opgestart. Het resultaat is een fotomozaïek, waarbij het kunstwerk eigenlijk één grote foto is. die is opgebouwd uit een heel veel andere andere foto’s. “Aan alle leden, maar ook alle supporters, dus zeg maar iedereen die in zijn hart ook maar iets voelt voor Enter Vooruit, werd gevraagd om een foto aan te leveren. Dat was nog een hele klus, met name om ze vervolgens in het juiste, vierkante formaat in het mozaïek te plaatsen.”