Algemeen

Festiviteiten rondom Koningsdag

Festiviteiten rondom Koningsdag in Wierden

 

Vrijdag 26 april

Seniorenmiddag

14.30 uur. De Pauwergirls. Muziek met een snufje theater door drie vakvrouwen. De muziek – herkenbaar voor jong en oud – komt uit een ouderwets radiomeubel uit de jaren vijftig.

15.30 uur. Cabaret van Johan Mensink, door Albert Schutteman en Paul Loohuis. Jans en Hennik nemen op humoristische wijze het wel en wee van Wierden met iedereen door.
16.00 uur. Gezamenlijk lied door de Pauwergirls en de cabaretgroep.

 

Koningsnacht

Vanaf 20.30 uur. Koningsnacht met om 21.30 een optreden van Loïs Lane en aansluitend De Twentse Toppers van 23.00 uur tot 00.00 uur. Tussendoor zorgen de DJ's van G&D Music voor een gezellig feestje.

 

Zaterdag 27 april

Koningsdag

9.00 uur. Aubade bij het gemeentehuis

8.00 uur tot 13.00 uur. Rommelmarkt in het centrum

10.00 uur tot 13.00 uur. kinderspelletjes met medewerking van Scouting Llanos uit Almelo.

10.00 uur tot 18.00 uur. Diverse attracties, waaronder een springkussen, mini-draaimolen, hindernisbaan en een opblaasbare octopus.

10.00 uur tot 18.00 uur. Ga verkleed op de foto in een caravan. Na afloop krijg je je fotostripje mee.

11.00 uur tot 18.30 uur. DJ Bussie met DJ Pim vanuit een busje.

14.00 uur. Bertus en Jaapie Kindershow in de feesttent.

15.00 uur tot 18.00 uur. Kinderknutselen en kleuren in de tent.

 

Vanaf 20.30 uur. Supergezellige feestavond mét lasershow door de DJ's van G&D Music, maar ook komt raper Def Rhymz samen met zijn achtergrondzangeressen naar Wierden. Zing of schreeuw mee met de bekende nummers als Doekoe en Schudden. Party time tussen 22.00 uur en 22.30 uur. Later op de avond, tussen 24.00 uur en 01.00 uur wordt het podium bestormd door OJKB (Ouwe Jongens Krentenbrood). Dit is de snelst groeiende DJ-act van Nederland. Ze hebbebn al op vele festivals gestaan en zetten deze avond de feesttent in Wierden op z'n kop.

 

En wil je 's avonds nog even met je vrienden op de foto? Dat kan, want van 22.00 uur tot 00.00 uur staat de foto caravan er ook nog!

 

Zondag 28 april

15.00 uur. Inmiddels een traditie op de zondag na Koningsdag; de oecumenische dienst in de tent op het Binnenhof. Het thema van de dienst is dit jaar 'Veilig thuis.'. Voorganger is Huib Donken van de Hervormde Gemeente.

  

 

Paarden- en ponymarkt manege De Vossenbosch

 

WIERDEN – Op Koningsdag, zaterdag 27 april, staat manege De Vossenbosch van de Eschruiters in Wierden geheel in het teken van een grote paarden- en ponymarkt. Op het terrein aan de Bruinehoopsweg te Wierden is vanaf zeven uur tot twaalf uur een overdekte markt waar pony's en paarden worden verhandeld. Het is een traditie geworden dat hier een markt is, waar je zonder marktgeld te betalen, een paard en/of pony kunt verkopen en/of kopen. Behalve de markt is er op de buitenterreinen de gehele dag een ponyconcours.

 

Dansclub Wierden houdt Koningsbal in Het Anker

 

WIERDEN – Dansclub Wierden organiseert zaterdag 27 april een Koningsbal. Vanaf 20.15 uur is iedereen die wil dansen van harte welkom in Zalencentrum Het Anker aan de Wilhelminastraat in Wierden. Chris Hof is aanwezig voor live muziek.

Voor wie van dansen of van gezelligheid houdt – beginners, gevorderden, jong en oud – iedereen is welkom. Op de grote dansvloer komen veel verschillende soorten dansen aan bod, van ballroom, country, latin tot aan oude (volks)dansen toe, uiteraard met een dikke knipoog naar Koningdag. De entree bedraagt vijf euro per persoon.

 

Koningsdag in Hoge Hexel

 

Koningsdag

9.00 uur. Vlag hijsen en het gezamenlijk zingen van het Wilhelmus

9.15 uur. Hexels ontbijt met als thema 'oer-Hollands'.

10.30 uur. Meezingers uit de pluerette, een draaiorgeltje van Budding draaiorgels.

11.15 uur. Koningsdag in Amersfoort op groot scherm, zodat je alle activiteiten van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima de gehele dag kunt volgen, terwijl je ook geniet van de activiteiten in Hoge Hexel.

11.15 uur. Pannaveld en een hindernisbaankasteel voor kinderen.

13.00 uur tot 15.00 uur. Fietstocht. Starten kan tussen 13.00 uur en 13.30 uur bij het Kulturhus. Kosten vanaf twaalf jaar 1,50 euro per persoon. Onderweg is er een kleine versnapering. Opgave en betaling ter plekke.

16.00 uur tot 18.00 uur. Oranjeloop over 1,2 kilometer of vijf mijl. Kosten voor volwassenen 3,50 euro en kinderen tot en met twaalf jaar nogen gratis deelnemen. Inschrijven kan online via www.inschrijven.nl. De prijsuitreiking is direct na de finish.

 

Koningsdag in Enter

 8.45 uur

Groot ontbijt voor de bewoners van het Reggedal en hun familieleden.

9.45 uur
Vlag hijsen door herauten.

10.30 uur
Feestelijke optocht door het dorp. Start vanaf de parkeerplaats naast de katholieke kerk, waarna de route via de Reggestraat onder meer over de Dorpsstraat voert.

11.45 uur
Aubade op het Dorpsplein m.m.v. Muziekvereniging Enter; aansluitend de prijsuitreiking van de optocht.

12.15 uur
Kings Food Festival op het Dorpsplein. Verschillende horecagelegenheden presenteren smakelijk streetfood vanuit pagodetenten. Op het podium een grote talentenshow waar allerhande acts de revue passeren, van dans tot zang en van playback tot trucs.
12.15 uur
Diverse activiteiten in rondom het Dorpsplein, waaronder Rokkenvoetbal door de leerlingen van de groepen vijf tot en met acht van de basisscholen, ponyrijden door 't Leijerweerd en diverse gratis attracties voor de jeugd, waaronder een mega jungle stormbaan van 46,5 meter!

14.00 uur
Start van de traditie van Koningsdag, de fietspuzzeltocht. Vertrek vanaf het Dorpsplein.

14.00 uur
Koningspop tot 20.00 uur met optredens van TUSK, Apple en Virago. Tussendoor geven dansers van SV Raduga.

 

Koningsdag in Aadorp

 

AADORP – Op zaterdag 27 april wordt in Aadorp de elfde editie gehouden van 'Koningsdag in Aadorp'. Het dorp kleurt dan geheel oranje en staat bol van activiteiten! In het hart van het

dorp – in en om het Aahoes aan de Albardastraat – zijn diverse activiteiten. Zo zijn er de Oranje Leeuwen, is er een voetbaldart en een grote stormbaan. De plaatselijke sportverenigingen zijn ook actief betrokken en presenteren er eveneens activiteiten. Uiteraard ontbreekt de Koningsmarkt met kramen niet en kunnen de kinderen deelnemen aan de kleedjesmarkt. Ook is er de hele dag is muziek! De festiviteiten starten om 10.00 uur en duren tot 14.00 uur.