Algemeen

Feestelijke jubileumavond op Sjaloomschool Wierden

WIERDEN – Vijftig jaar is niet niks en daarom pakt de Sjaloomschool in Wierden alle mogelijkheden aan om dit jubileum van een halve eeuw goed te vieren. Afgelopen weken werd er door de groepen al op verschillende manieren stilgestaan bij deze vijftig jaar, maar met recht mag worden gezegd dat één van de hoogtepunten toch afgelopen vrijdagavond op het programma stond. “We weten wel hoe we een feestje moeten vieren en dat doen dan ook goed”, weet Saskia van der Stouw, directrice van de Sjaloomschool aan de Savornin Lohamnstraat in Wierden in reactie op de geslaagde jubileumavond.

De school barstte haast uit de voegen. Naast oud-leerlingen en oud-leerkrachten kwamen ook andere belangstellenden op het feestje af. In de school was een route uitgezet en wanneer die route werd gevolgd, ontstond er een tijdlijn vanaf 1969 tot aan nu. “Van ieder jaartal hebben we beelden verzameld, die de bezoekers konden inzien. Bovendien hadden we een bioscoop ingericht waar een film met bewegende beelden van de afgelopen jaren werd vertoond.” Het feestje werd tot in de kleine uurtjes voorgezet met dj's die vanuit een dj-busje dansbare muziek de zaal in lieten knallen.

Op donderdag 17 oktober wordt de jubileumperiode afgesloten met een theaterdag voor alle kinderen van de Sjaloomschool. De theaterdag wordt afgesloten met een voorstelling, die wordt opgevoerd voor ouders en andere familieleden in sporthal 'n Dikken.