Algemeen

Feestelijk afscheid voor juf Claartje van De Driesprong

HOGE HEXEL – Juf Claartje (Timmerman) van basisschool De Driesprong in Hoge Hexel is met pensioen. Maar ze mocht niet weg, voordat er eerst nog uitgebreid en op feestelijke wijze afscheid van haar is genomen.

Claartje heeft als juf in verschillende groepen gewerkt en de laatste jaren als intern begeleider (IB-er). “Juist de zorg en aandacht voor kinderen die het extra nodig hadden had haar hart”, meent collega Arianne Kompagnie. Op dinsdag 30 juni was het afscheidsfeestje op de Driesprong.

Claartje en haar man Karel werden op de dag van het afscheid opgehaald in een mooie auto met open dak. Karel mocht rijden en op weg naar school stonden de kinderen en collega’s al te wachten voor een feestelijk onthaal. Het plein was feestelijk versierd en alle groepen hadden een stukje voorbereid voor de juf. Na toespraken van Arjen ten Brinke, directeur van De Driesprong en Wim van Ginkel, bovenschools directeur van Verion, was er een afscheidslied van de hele school.

Claartje heeft van alle kinderen van de school een prachtig receptenboek gekregen. “Dit omdat zij erg houdt van koken en bakken en nu natuurlijk meer tijd heeft om in de keuken te staan”, aldus Arianne. Ieder kind heeft een persoonlijk recept voor haar gemaakt. Kinderen, ouders en leerkrachten zijn dankbaar voor alles wat juf Claartje voor de school heeft betekend.