Algemeen

Expositie bij Tolg'Art: spanning, dromen en vrouwelijke vormen

WIERDEN – De kunstenaars in de nieuwe zomerexpositie bij Tolg’Art verbeelden dromen, spanning en vrouwelijke vormen. Zaterdag 11 mei is de opening van 14.00 uur tot 16.00 uur. De beeldhouwer en twee kunstschilders Joepe Bos, Joop Sipma en Hennie de Korte zijn aanwezig.

Joepe Bos werkt in een ateliercomplex in Zwolle, de plaats waar ze ook haar opleiding tot tekendocent volgde. Op het eerste gezicht stralen haar schilderijen een zekere nonchalance uit maar ook dynamiek. Bij nadere beschouwing voel je de verbinding tussen de aardse werkelijkheid en het natuurmysterie. Ze maakt spannende natuurimpressies van bomen en blad.

Joop Sipma ontwikkelde zichzelf tot beeldhouwer van vrouwfiguren in harde natuursteen. Sipma woont in Drachten en werd ooit opgeleid tot werktuigbouwkundige en elektricien. Zijn technische vaardigheden staan nu in dienst van de kunst. Sipma werkt vooral met marmer, kalksteen en hardsteen. Zonder machines maakt hij torso’s, benen en complete figuren.

Kunstschilder Hennie de Korte groeide op aan de Lek in Utrecht, volgde de kunstacademie in Sydney, Australië en na terugkeer in Nederland in Rotterdam. Na vele omzwervingen over de wereld woont hij sinds 1983 in de Achterhoek. Op zijn reizen raakte hij geboeid door dromerige, sfeerrijke ruimtes, licht en weerkaatsingen. Hennie de Korte schildert landschappen, stillevens, stadsgezichten maar ook maritieme onderwerpen, portretten en dieren.

De zomerexpositie loopt tot en met 15 juni. Tolg'Art aan de Tolgaarde in Wierden is geopend op donderdag van 13.00 uur tot 17.30 uur, vrijdag van 13.00 uur tot 17.30 uur, zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur en de laatste zondag van de maand van 13.00 uur tot 17.00 uur.