Algemeen

Enternaren staan weer te popelen:na zes jaar eindelijk Enterse Dagen

ENTER - In de Enterse buurten werd afgelopen weekend de laatste hand gelegd aan de versieringen en aankleding. Het centrale thema van de Enterse Dagen 2022 is 'Enter doet een boekje open' en allerlei creatieve uitspattingen rondom dat thema zijn nu terug te vinden in de versierde straten.

Het klompendorp is daarmee klaar voor de aftrap van hét feest dat eens in de vier jaar Enter op stelten zet. Overigens is het nu zes jaar geleden dat de laatste editie plaatsvond. Door alle coronarestricties in 2020 en 2021 was het onmogelijk om een dergelijk dorpsfeest van de grond te krijgen. Het is zeker de moeite waard om deze week even met de auto of fiets een ritje door Enter te maken. Er zijn veel vrijwillige uren in allerlei prachtige bouwwerken en mooie kunstwerken gestoken. In sommige buurten waan je je haast in een andere wereld.

Al dat werk is niet voor niets, want er zijn ook prijzen te winnen. Op dinsdagmiddag trekt de jury door de straten om de bouwwerken te jureren. 's Avonds is er vanaf 20.00 uur een Duitse avond in de feesttent met onder meer Natasja Poels en Die Powerhosen. De officiële start van de Enterse Dagen is woensdagavond om 18.00 uur in de tent, met aansluitend de Enterse bandjes op het podium.

De senioren van Enter kunnen donderdagmiddag om 13.30 uur melden bij de tent, waarna 's avonds de vermaarde Pats Boem Show om 20.00 start en Enterse talenten de zaal gaan vermaken. Op vrijdagmiddag is er om 15.00 uur een bedrijvenuurtje met piratenzanger Jannes en zetten The Dirty Daddies vanaf 20.00 uur de tent figuurlijk of misschien ook wel letterlijk op stelten.

Op woensdag 14 en donderdag 15 september zijn er speciaal voor de basisschoolleerlingen van de groepen drie tot en met acht sportieve ochtenden op het terrein van Enter Vooruit. Voor de kleuters is er vrijdagochtend theater in De Kröl.

De Enterse Dagen bereiken op zaterdag een hoogtepunt met in de middag vanaf 14.00 uur een optocht in thema, waarna om 18.00 uur de prijsuitreiking volgt van de optocht en de versierde buurten. 's Avonds is er ter afsluiting een concert van Waylon en DJ Lars in de tent.

Niet in de gelegenheid om Enter te bezoeken. Tijdens de Enterse Dagen is er ook EDTV. Verslaggevers trekken er in een mobiele studio op uit. Op dinsdag tot en met vrijdag van 16.00 uur tot 20.30 uur en op zaterdag van 12.00 uur tot 20.30 uur. Te volgen op het lokale tv-kanaal op kabel (Caiway, KPN, T-Mobile en Ziggo) of via een videostream op www.entersedagen.nl.

 

Uw reactie