Algemeen

Enternaren genieten van show met mode uit vervlogen tijden

ENTER – De zaal van De Kröl aan de Dorpsstraat in Enter was maandagavond 8 april nagenoeg vol; vele Enternaren hadden een plek bemachtigd om een glimp op te vangen van de de authentieke kledingstukken. Uit de eigen collectie van de stichting Enters Erfgoed werden deze avond prachtige jassen, schorten en feestjurken aan het publiek gepresenteerd.

De vrijwillige modellen lieten met gepaste trots de mode van weleer weer even schitteren. Al dan niet wat onwennig, soms wat schuchter of zelfs aardig onbenullig paradeerden de modellen uit de stal van Enters Erfgoed over de grote catwalk. De aanwezigen genoten met volle teugen deze eenmalige, unieke show.

Jenny Ooms en Dini Horstman hadden de handschoen opgepakt en het initiatief genomen om dit bijzondere evenement handen en voeten te geven. “We hebben inmiddels een grote collectie kledingstukken, vanaf het begin van de vorige eeuw tot ergens in de jaren zeventig. We wilden iedereen laten zien wat we nou eigenlijk in huis hebben, op onze zolder bij het Klompen- en Zompenmuseum”, vertelt Jenny Ooms. De collectie is recent flink uitgebreid dankzij de kleding uit de erfenis van de familie Schreurs (Hutteman). Samen met Anja Wolters, Mies Otten, Joke Tijink en Dini Horstman heeft Jenny de show georganiseerd. “We hebben ruim twintig lopers voor de show in verschillende leeftijdscategorieën, van vijf tot zeker 72 jaar. Zo kunnen we goed laten zien hoe kinderen en volwassenen de vorige eeuw gekleed gingen. We hebben materiaal van ver voor de Tweede Wereldoorlog tot in de jaren zeventig.”

De avond werd gepresenteerd door Janneke Zwiers met bijdragen van Wim Grooten, Wim Nijenhuis en Gerald Getkate.