Algemeen

Enter maakt zich op voor Enterse Dagen editie '22

ENTER – De twaalfde editie van de Enterse Dagen staat op stapel. Nog een paar nachtjes slapen en Enter trilt op haar grondvesten. Traditiegetrouw is de opening van de feestweek op woensdagavond 14 september. Heel Enter is van harte uitgenodigd om de aftrap in de grote tent (om 19.00 uur) bij te wonen.

De inwoners van het dorp hebben twee jaar langer moeten wachten op hun feestje. Normaliter worden de Enterse Dagen om de vier jaar georganiseerd, maar vanwege alle coronabeperkingen was het simpelweg niet mogelijk om zo'n groot event van de grond te krijgen. Nu op dit moment de restricties even van tafel zijn, barst het evenement de komende dagen in alle grootsheid los. Enter laat weer zien waar ze goed in is: in volle saamhorigheid een gezellig meerdaags dorpsfeest organiseren.

Om het thema van deze editie, ‘Enter doet een boekje open’, kracht bij te zetten, wordt elke huishouden gevraagd één (oud) boek mee te nemen naar de grote tent. Deze kan je, voorzien van een briefje met je naam en telefoonnummer, inleveren vlak voor binnenkomst bij de tent. Hiermee maak je kans op één van de muntenpakketten die tijdens deopening worden weggegeven. Alle ingeleverde boeken worden achteraf gedoneerd aan het goede doel.

Daarnaast onthult de organisatie tijdens de opening een blijvende herinnering aan de twaalfde editie van het dorpsfeest. Ook wordt elk gezelschap, die de opening bijwoont, gefotografeerd bij de ingang van de tent. Zo heeft iedereen ook zelf een blijvende, persoonlijke herinnering aan deze editie van de Enterse Dagen. Aansluitend aan de opening begint de Enterse Bandjesavond die dit jaar geheel in het teken staat van de Top2000. Onder meer One Night Stand, Tusk, Blue Funk, Virago, 7NA, Majafra, Apple en Fortnight laten zien waar ze goed in zijn: muziek maken en de tent op stelten zetten.

Voorafgaand aan de opening is er op dinsdag 13 september ook al feest in de tent. Dan is er een Duitse avond met Natasja Poels (de Nederlandse Helene Fischer look-a-like) en Die Powerhosen. Later in de week staat de traditionele Pats Boem Show op de rol, waar Enters talent op de bühne verschijnt. OP vrijdag zijn de Dirty Daddies te gast en op zaterdagavond sluiten de Enterse Dagen af met een concert door Waylon en DJ Lars.

Andere hoogtepunten zijn de seniorenmiddag op donderdag, het bedrijvenuurtje met Jannes op vrijdag en de optocht in thema door het dorp op zaterdagmiddag om 14.00 uur.

Voor wie – om welke reden dan ook – niet aanwezig kan zijn, wordt de hele week live verslag gedaan door Enterse Dagen TV (EDTV). Er is een speciale, mobiele studio gebouwd die gedurende de week door het dorp gaat rijden en verschillende buurten zal bezoeken. Ook de optocht wordt live uitgezonden, zodat iedereen, kan genieten van al het moois dat in Enter is gemaakt. Er wordt uitgezonden op televisie op TwenteTV, en via entersedagen.nl. Je kan live meekijken op dinsdag tot en met vrijdag van 16.00 tot 20.30 uur en van zaterdag van 12.00 tot 21.00 uur.