Algemeen

Enter centrum van levendige paardenhandel en veekeuring

ENTER – De Enterse Paarden- en Ponymarkt heeft een goede editie achter de rug. De weersomstandigheden waren prima, zeker naar de verzengende hitte een week eerder. Duizenden bezoekers wisten het klompendorp te bezoeken, zelfs in alle vroegte om nog een glimp op te vangen van de aloude paardenhandel op het dorpsplein. Later in de ochtend en vroeg in de middag was er bovendien voor elk wat wils te beleven: van oude ambachten tot handel in de breedste zin van het woord.

De Dorpsstraat was weer het episch centrum van de kraampjesmarkt en voor de kinderen onder meer een authentieke – op één paardenkracht aangedreven – draaimolen en de rommelmarkt. Eveneens nieuw dit jaar was het ringsteken, waarbij prijzen werden vergeven in de categorieën beste veulen, beste shetlander, beste paard, beste pony en kleinste paard. Op de parkeerplaats naast de katholieke kerk werd traditioneel het vleesvee kundig gekeurd.

Daarnaast werden drie stichtingen financieel flink ondersteund door de opgeheven Onderlinge paardenverzekering Enter en omstreken. De oud-bestuursleden van deze verzekering boden cheques aan van 2700 euro aan de Stichting Vrienden van het Reggedal, Stichting Paardrijden Gehandicapten 't Leijerweerd en de Stichting Enterse Paarden- en Ponymarkt.