Algemeen

Duur puntverlies voor SVZW
in slotfase tegen Buitenpost

Yessin Maskoul. Fotograaf: Henk Steen.
Yessin Maskoul. Fotograaf: Henk Steen.

WIERDEN – Scheidsrechter Bilal Sahiner floot zaterdagmiddag 9 maart in de stromende regen voor het begin van deze belangrijke ontmoeting tussen SVZW en Buitenpost; twee ploegen die allebei de punten dringend konden gebruiken.

Al de vierde minuut kreeg Robin Huisman de Jong van Buitenpost geel en de daaropvolgende vrije trap schoot Frank Smit vol in het doel. Na vijf minuten stond het dus al 1-0. Na die vroege treffer ging het spel redelijk gelijk op. Over en weer waren meerdere kansen, onder meer voor Yessin Maskoul. Maar ook de gasten kregen wel degelijk hun kansen, onder meer door een strakke kopbal van Jelmer Vos uit de vrije trap van Robin Huisman de Jong. Vlak voor rust ontving Yessin Maskoul geheel onnodig een gele kaart en werd er niet meer gescoord. Ruststand 1-0.

Na de warme thee liet Yessin Maskoul terstond een mooie pass los op Deniz Sahbaz, wiens lob helaas naast het Buitenpost belandde en leverde het schot van Frank Smit nog een corner op. Alweer pech voor de ploeg met de rode lantaarn in de vijftigste minuut: Burak Basut kopte op de binnenkant van de paal, maar de bal verdween niet over de doellijn helaas.

De volgende seizoen naar Genemuiden vertrekkende Buitenpost trainer Rene van der Weij bracht in de 52e minuut zijn eerste wissel in door Jorrit Terpstra te vervangen door Halbe Elsenga. Twee minuten later had het schot van Tom Hegeman raak moeten zijn namens de gasten, opnieuw stond Kevin van der Meulen goed en ook een aanval uit het boekje in de 57e minuut via Sahbaz en Maskoul werd helaas net niet doeltreffend afgerond.

Met nog een half uur op de klok begon Buitenpost wel steeds meer aan te dringen, zag Tom Hegeman zijn schot mislukken en wisselden de Friezen ten tweede male, dit keer maakte Robin Huisman de Jong plaats voor Joran Olijve. Twee minuten daarna, in de 69e minuut, viel dan toch de gelijkmaker door Rob Dijkstra en kon het spel van voren af aan beginnen.

Yessin Maskoul ontbrak enig geluk toen hij zijn schot nipt naast het Friese doel zag eindigen in de 76e minuut en kreeg ook doelpuntenmaker Rob Dijkstra geel van de onpartijdige. Een kwartier voor tijd vrijwel een dubbele wissel aan SVZW zijde: Philip Agteres haalde Frank Smit en Bas Woesthuis eraf, Nick Koopmans en Joshua ter Avest werden hun vervangers. Ter Avest mocht meteen een vrije trap nemen die door Burak Basut werd overgekopt.

Het allermooiste moment van de wedstrijd volgde in de 88e minuut, toen de voorzet van Lars Kamperman Leferink op het hoofd van Deniz Sahbaz onberispelijk en onhoudbaar in de verre hoek werd binnen gekopt, een beauty: 2-1. Toch ging het in die slotfase opnieuw mis, want in de 92e minuut (blessuretijd) zag Rolf Dijk toch nog kans om de gelijkmaker aan te tekenen, niets bleef de thuisploeg ook dit keer bespaard. Daar waar iedereen op een driepunter gerekend had, moest de gifbeker opnieuw leeg gedronken worden door slechts een punt bij te schrijven. Eindstand 2-2.