Algemeen

Duizenden euro's verenigingsleven Wierden dankzij Clubkas Campagne

WIERDEN – De Rabo Clubkas Campagne 2019 is afgelopen en vorige week dinsdag konden de deelnemende clubs hun cheque ophalen bij een kort uitreikingsmoment met een 'gouden tintje'.

Voetbalvereniging Juventa’12 kreeg de cheque met het hoogste bedrag in Wierden overhandigd: 1.310 euro. De Bijenvereniging Wierden-Enter volgt op de voet met 1.246 euro. Ook de ATB Route Wierden (1.065 euro), SVZW (948 euro), WVC Volley (827 euro), Harmonie Wierden (807 euro) en de Historische Kring Wederden (807 euro) hebben de kas aardig weten te spekken. De bank heeft ook nog originaliteitsprijzen van 250 euro weggegeven voor de leukste en origineelste campagnes, onder andere aan de Reddingsbrigade Wierden, Harmonie Sint-Jan en SVZW Basketbal.

Tijdens het uitreikingsmoment op waren er nog extra ‘Gouden Gelukjes’ ter waarde van vijfhonderd euro te winnen via een speciale drukknop. Het Algemeen Wierdens Mannenkoor én Juventa’12 waren de gelukkigen en gingen met een extra cheque van vijfhonderd terug naar de club. 

De Rabo Clubkas Campagne is het sponsorbeleid van Rabobank Noord en West Twente. Bij deze campagne kunnen Rabobank-klanten vanaf twaalf jaar stemmen op hun favoriete verenigingen en stichtingen. Hoe meer stemmen een club ontvangt, hoe hoger de bijdrage die zij van de bank krijgen. Dit jaar werd er twee ton verdeeld over 514 clubs en zo'n twintigduizend klanten hebben gestemd op hun favoriete club. Hiermee werd een stem uiteindelijk 3,35 euro waard.