Algemeen

Driedubbel feest op jarige Kluinveenschool Wierden

WIERDEN – Op de Wierdense basisschool De Kluinveenschool zijn vorige week woensdag 9 juni maar liefst drie jubilea gevierd. De school zelf bestaat 67 jaar en dat werd woensdag gevierd tijdens de jaarlijkse schoolfeestdag. Maar daarnaast was er deze keer ook een feestje voor meester Bert Veenkant (hij is 25 jaar werkzaam bij Schoolvereniging Verion) en voor juf Marga Reimink (zij is veertig jaar werkzaam in het onderwijs en ook bij Verion).

Elk jaar, rondom de 'verjaardag' van de school is er een feestdag voor alle kinderen, die wordt georganiseerd door de ouderraad. Dit jaar was het echter driedubbel feest, want ook de jubilea van meester Bert en juf Marga werden gevierd. “Aangezien beiden graag op reis gaan, werden ze op deze dag naar school gereden in een heuse camper. Op school werden ze toegezongen door alle kinderen en collega’s en daarna bezochten de feestvierders alle groepen”, aldus Evelien Krabbe-Rosman, directeur van de school.

Elke groep had iets voorbereid dat te maken had met de twee jubilea en met hun favoriete vakantiebestemmingen. “Zo reisden we van Amsterdam naar de camping en vervolgens naar Kroatië, Portugal en eindigden we op de botermarkt, waar dit keer niet Catootje was, maar wel meester Bert en juf Marga.” Bert leert bijna alle kinderen het oud-Hollandse liedje aan en groep acht zong een zelfgemaakt lied op de wijs van het overbekende lied. Ook moesten juf en meester in alle groepen opdrachten vervullen waarmee ze letters konden verdienen. Met deze letters werden twee woorden gemaakt, die uiteraard weer met reizen hadden te maken. Als beloning kregen juf en meester een cadeau van alle kinderen. “Het was een fantastische ochtend op onze school!” sprak Bert en daar sloot Marga zich van harte bij aan: “Het was in één woord fantastisch. Maar wat wil je ook op de leukste school van het land.”

Vervolgens waren er spelletjes voor alle kinderen. De onderbouw bleef op school en kon heerlijk spelen op het springkussen en met allerlei spelletjes. De bovenbouw ging naar het Lageveld waar voor hen een stormbaan klaarstond. Ook zij werden uitgedaagd met leuke spelletjes. Aan het einde van de ochtend kregen alle kinderen nog een patatje en kon iedereen terugkijken op een feestelijke ochtend.