Algemeen

Doret Tigchelaar voorgedragen als opvolger van Henk Robben

WIERDEN/HATTEM – De gemeenteraad van Wierden heeft op dinsdag 23 april Doret Tigchelaar - Van Oene voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Wierden. Tigchelaar was tot vorig jaar wethouder namens de VVD in de gemeente Hattem en is momenteel werkzaam in de organisatiewereld. Ze is mede-eigenaar van organisatiebureau puurlijk.org.

De raad ziet Tigchelaar als een waardige opvolger van Henk Robben, die negen jaar lang het vertrouwde gezicht was in de gemeente Wierden. “Doret Tigchelaar heeft zich doen kennen als een warme, innemende maar ook krachtige persoonlijkheid. Ze heeft daarbij een open en hartelijke houding. De gemeente Wierden is gewend aan een burgemeester die echt het boegbeeld is, een herkenbare burgemeester, die zich gemakkelijk beweegt in groepen en voor iedereen toegankelijk en aanspreekbaar is”, zo is te lezen in een persbericht dat de gemeente na bekendmaking verstuurde. Volgens de gemeenteraad voldoet Tigchelaar aan deze wensen. “Ook heeft ze een goed netwerk waarbij de verwachting gerechtvaardigd lijkt dat ze in staat zal zijn de gemeente Wierden 'op de kaart' te zetten.”

De vertrouwenscommissie, bestaande uit de (vice-)fractievoorzitters Woolderink (NEW), Egberts (CDA), Van Dijk (ChristenUnie), Slagers-Bekhuis (PPW), Ekkelenkamp-Assink (VVD) en als adviseur wethouder Coes, heeft in de afgelopen maanden de raadsvoordracht voorbereid op basis van de op 29 januari 2019 door de gemeenteraad vastgestelde profielschets.

De voordracht wordt aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, teneinde de kroonbenoeming mogelijk te maken. De benoeming is pas definitief, zodra het Koninklijk Besluit daartoe getekend is. De gemeenteraad gaat ervan uit dat Doret Tigchelaar per 17 juni 2019 als nieuwe burgemeester van de gemeente Wierden kan aantreden.