Algemeen

Dianne Span volgt Herman Maris op als voorzitter van GV Wierden

Dianne Span heeft het voorzitterschap van GV Wierden van Herman Maris overgenomen.
Dianne Span heeft het voorzitterschap van GV Wierden van Herman Maris overgenomen.

WIERDEN – Herman Maris heeft na vijftien jaar voorzitterschap voor GV Wierden (en eerder voor Sport & Vriendschap) het stokje overgedragen aan Dianne Span. “Ik wilde de fusie van Sport & Vriendschap met GV Omhoog nog meemaken en netjes afronden. Dat was in 2015 en inmiddels is GV Wierden een gezonde, grote vereniging met turn- en springtalenten. Tijd om een jongere generatie aan het roer te laten”, aldus Herman die op donderdag 9 mei tijdens de ledenvergadering de taken overdroeg.

 

Helemaal uit beeld verdwijnt Herman niet, maar de verantwoordelijke taak als voorzitter laat hij voor wat het is. “Ik ken de vereniging door en door, heb vroeger zelf geturnd en ben toen ook al bestuurlijk actief geweest. Toen mijn dochters gingen turnen, werd ik zelf ook weer actief. Als je dan weer een paar keer je gezicht laat zien, dan weten ze je zo te vinden”, vertelt Herman lachend. Dat hij nu op 63-jarige leeftijd als voorzitter de taken naast zich neer legt, komt niet uit de lucht. “De fusie wilde ik nog meemaken en netjes afronden, maar inmiddels ben ik al vijftien jaar voorzitter. Dat is een lange periode. Ik vind dat het tijd is om het aan een jongere generatie over te laten, leden en bestuurders die nog écht actief zijn binnen de vereniging.”

 

Reden voor Herman om Dianne te polsen. Haar dochter Myrthe zit inmiddels bij de spring- en turnselectie, waarop Herman de stoute schoenen aantrok en Dianne, nadat ze het wethouderschap terzijde had geschoven, vroeg als nieuw bestuurslid. Heel lang hoefde Dianne er niet over na te denken, want er staat een open en sociale vereniging met zowel jonge als oude leden, zowel professioneel als recreatief. “Ik ga met plezier deze uitdaging aan, op bestuurlijk vlak ligt mijn kracht en bovendien heb ik een breed netwerk, dat zeker van pas gaat komen. GV Wierden is een goed draaiende vereniging, maar ik denk dat er zeker wel veranderingen op stapel staan. Zo kun je denken aan meer werkgroepen en andere neven-activiteiten om de verbondenheid met en binnen de vereniging te vergroten. Daarnaast moeten we blijven professionaliseren, je hebt toch te maken met een steeds strengere regelgeving.”

 

In dat kader komt ook een nieuwe accommodatie weer om de hoek kijken, iets wat Dianne ook zorgen baart. “We zijn de grootste binnensportvereniging van de gemeente Wierden én de grootste gebruiker van het gymlokaal aan de Wilhelminastraat. Dat lokaal is op; er wordt nu in een laatste poging nog getracht de vloer intensief te reinigen, zodat veiligheid weer gewaarborgd is. Het zou mooi zijn als wij – en de andere gebruikers van deze ruimte – een waardig alternatief krijgen op niet al te lange termijn. Nu moeten we al vaak uitwijken naar de turnhal in Rijssen, op maandagen met de springselectie en op zaterdagen met de toestelselectie. Dat kost een hoop extra tijd én geregel met vervoer.”

 

Goed overleg met andere verenigingen is ook iets waar Dianne veel van verwacht. “Je kunt het niet meer alleen, door samen op te trekken kun je sterker staan. We moeten wat mij betreft mét elkaar en niet meer tégen elkaar. Ik zit ook in het bestuur van Stichting Sportbelangen Wierden en daar zie je gelukkig ook dat je met samenwerken meer bereikt. Door gezamenlijk op te trekken, kunnen we ook bijvoorbeeld ook een vuist maken wat betreft een nieuwe accommodatie.”

 

Herman is blij met Dianne als waardige opvolger, zo laat hij duidelijk merken. “We hebben een brede vereniging met veel sociale verbondenheid. Ik denk dat Dianne daar een goede rol kan vervullen als voorzitter.”