Algemeen

Daniëlle Averesch pakt brons op Districtsfinale

WIERDEN/HENGELO – Zeven turnsters van GV Wierden hadden zich geplaatst voor de Districtsfinales vierde divisie die afgelopen zaterdag in Hengelo geturnd werden. “Je hiervoor plaatsen is al een superprestatie. Zij hebben dan al veel turnsters achter zich gelaten”, aldus Tamara Buijse van GV Wierden.

Zaterdagochtend 11 mei mocht Daphne Sleumer het spits afbijten. Zij komt uit in de categorie jeugd 2. Zij turnde een goede wedstrijd. Helaas ging balk niet helemaal zoals gepland ondanks dat, werd ze veertiende. In wedstrijd twee kwamen de jongste turnsters in actie. Deze meiden zijn acht of negen jaar en mogen dit seizoen voor het eerst meedoen met de wedstrijden van de KNGU. Namens GV Wierden hadden zich Leanne Dollen en Chaéla van der Meer geplaatst. Chaéla heeft genoten van haar wedstrijd. Zij eindigde op de twaalfde plek. Leanne zat helaas niet helemaal in de wedstrijd. Zij eindigde op de twintigste plek sprong.

In wedstrijd drie hadden beide juniorturnsters zich geplaatst. Evie Bolks en Lotte Stam moesten hun wedstrijd beginnen op balk. Dit toestel zorgde voor de nodigde spanningen, maar beiden bleven staan met een mooie uitvoering. In een groot deelnemersveld van 32 turnsters, eindigde Evie op een zesde plek. Lotte eindigde op de veertiende plek.

In de laatste wedstrijd kwamen de senioren in actie. Ook de senioren is een grote groep van 32 turnsters. De zussen Marlène en Daniëlle Averesch hadden zich hiervoor geplaatst. Helaas speelde afgelopen week een oude blessure van Marlène op. Hierdoor kon ze geen volledige wedstrijd turnen. Zij deed alleen mee op balk en vloer. Op vloer haalde ze zelfs het vierde cijfer. Daniëlle deed wel mee op alle vier de toestellen. Ze turnde op balk na een stabiele wedstrijd. Tijdens de prijsuitreiking kreeg Daniëlle de bronzen medaille omgehangen.

Naast de Districtfinale in Hengelo was er nog een turnwedstrijd. In Varsseveld turnde Merle Bouwmeester haar halve finale. Merle turnt op het hoogste niveau. Om dit te kunnen, turnt zij bij Klaverblad TON Almelo. Merle turnt in de jongste categorie instap. Zij heeft super geturnd en laten zien wat ze kan. Ze heeft zelfs nieuwe elementen in haar oefeningen laten zien. Helaas heeft ze zich niet geplaatst voor het NK, maar ze mag ontzettend trots zijn.