Algemeen

Carnaval in Wierden

Prins Marc I, Prinsessen Laurien en Lisanne en Adjudant Ronald nodigen iedereen graag uit voor één van de activiteiten die De Tolmennekes organiseren in dit jubileumjaar. De Hoogheden gaan er samen met de leden van de vereniging en vele Wierdenaren weer een fantastisch feest van maken.

Donderdag 28 februari

Mr. Siebelinkhuis

Al sinds 1976 brengen De Tolmennekes een bezoek aan het Mr. Siebelinkhuis in Almelo om daar carnaval te vieren met de bezoekers van De Klup. En altijd op de donderdagavond voorafgaand aan het carnavalsweekend, dat is vaste prik. Het is altijd een mooie en dankbare manier om de festiviteiten mee te starten.

 

Vrijdag 1 maart

Scholenbezoek

Op vrijdagochtend gaan De Tolmennekes bij de scholen van Wierden op bezoek. Onder muzikale begeleiding van blaaskapel Barst Los wordt als eerste een bezoek aan de Mariaschool gebracht en vervolgens de Widerode en het Galjoen.

 

Vrijdag 1 maart

Sleuteloverdracht

Vrijdagmiddag 1 maart is de officiële ontvangst op het gemeentehuis door het college van burgemeester en wethouders. Door de twee carnavalsverenigingen in de gemeente Wierden wordt beurtelings de gemeenteprins geleverd. Deze gemeenteprins ontvangt de sleutel en de andere Prins ontvangt het niet-passende sleutelgat.

Prins Marc I ontvangt tijdens dit jubileumjaar de sleutel en Prins Stijn 1e uit Enter ontvangt het sleutelgat uit handen van burgemeester Henk Robben.

 

Vrijdag 1 maart

Mega Carnavalsparty

De eerste feestavond dit weekend, speciaal voor de jeugd uit Wierden en omstreken. Lekker uit je dak gaan en hossen in residentie Het Anker aan de Wilhelminastraat. Wel verkleed komen, want het is carnaval! DJ Lars zorgt ervoor dat je aan het eind van de avond zere voeten hebt van het dansen en springen! Er zijn voor deze feestavond geen kaarten in de voorverkoop beschikbaar. Aanvang is 20.00 uur en entree vanaf twaalf jaar.

 

Zaterdag 2 maart

Carnavalsoptocht en Tolwichtermiddag

Voor de optocht wordt om 13.15 uur verzameld bij residentie Het Anker, vanwaar om 13.30 uur de carnavalsoptocht start. Ook dit jaar doen er meerdere mooie wagens mee. Iedereen mag meedoen, in verschillende categorieën, mits verkleed uiteraard. En voor de leukste en mooiste creaties zijn er prijzen te winnen. Deze worden uitgereikt tijdens de Tolwichtermiddag in de residentie. Deze gezellige middag is direct na de optocht. Er is drinken en wat lekkers voor de kinderen. Omdat het een jubileumjaar is zijn er extra leuke dingen in de zaal: er is een ballonnenclown die mooie ballonnencreaties maakt voor de kinderen en je kan een glittertattoo op je arm laten zetten. Natuurlijk zijn ouders, oma’s, opa’s, ooms en tantes ook van harte welkom. Liefst verkleed!

 

Zaterdag 2 maart

Back to... 1974

Terug naar het jaar waarin de vereniging werd opgericht met de PPM band! Een fantastische band die inmiddels een geweldige reputatie heeft opgebouwd in Nederland. Ze worden geroemd om hun muzikaliteit en ongewoon gezellige interactiviteit. Het is met de PPM band altijd feest met een vet gouden rand. En zoals ze zelf zeggen: ze zijn verrekte goed! Het thema voor deze feestavond is 1974, dus duik in de klerenkast van je overgrootoma of -opa en kijk of er nog iets leuks hangt uit die tijd. DJ Lars is er ook weer bij deze avond. De aanvang is 20.30 uur en de entreeprijs in de voorverkoop is tien euro per persoon en op de avond (zelf aan de kassa) elf euro per persoon.

 

Zondag 3 maart

Carnavalsviering

Om 11.11 uur start de speciale carnavalsviering in de parochiekerk St. Jan de Doper in Wierden. Iedereen is van harte welkom om deze viering bij te wonen. Een hele bijzondere viering waarbij carnaval en geloof op een goede en respectvolle wijze worden gecombineerd. Een moment van bezinning en saamhorigheid.

 

Maandag 4 maart

Toltimermiddag

Een gezellig middag voor de Toltimers, oftewel de senioren, uit Wierden. Ontvangst met een lekker kopje koffie of thee met plak krentenwegge. Deze middag zit vol dans, muziek en sketches. Lekker zitten en genieten van wat wordt aangeboden. Verkleed komen is niet verplicht, maar mag uiteraard wel. Naast entertainment is er ook de uitreiking van de Gouden Tol! De middag begint om 14.00 en uiteraard is de toegang gratis.

 

Maandag 4 maart

Rosenmontagbal

Nog één keer een feestje vieren, voordat de carnavalskleding weer wordt opgeborgen op zolder. Het is aan feest-DJ Lars wel toevertrouwd om er een vette party van te maken. Het rosenmontagbal begint om 20.00 en de entree is gratis.