Algemeen

Brandoefening in Sjaloomschool: knutselavond loopt uit op drama

WIERDEN – Wat een leuke knutselavond had moeten worden voor de leerlingen van groep zes van de Sjaloomschool in Wierden liep maandag 18 november uit op een regelrechte ramp; althans fictief, want er was een grootse brandoefening op de basisschool opgezet.

Door een soldeerbout ontstond brand in het trapgat van de knutselruimte, waardoor een groep kinderen opgesloten kwam te zitten. Door de vele rook ontstond er paniek bij een groepje kinderen en viel er een boekenkast op een leerling, waardoor haar been beknelde.

Gelukkig was de brandweer van Wierden snel ter plaatse, de lieden werden opgewacht door drie paniekerige kinderen. De brandweer ging over tot actie door het gebouw professioneel binnen te treden. De brandweerlieden redde het meisje dat bekneld lag, de groep kinderen werd uit de kelder gehaald en de brand werd geblust.

Toen iedereen buiten stond bleken nog drie kinderen en een juf vermist... De brandweermannen gingen met twee teams op zoek. Niet veel later kwamen de vermisten onder applaus van de toegestroomde ouders de school uit.

Gelukkig voor iedereen was het geen echte brand, maar een brandweeroefening van brandweer Wierden in samenwerking met groep zes van de Sjaloomschool; een leerzaam project voor zowel de leerlingen als de brandweer. De kinderen hebben als afsluiting ook nog een interessante rondleiding gekregen in de kazerne.