Algemeen

Bouwbedrijf Jannink op eigen eeuwfeest gelauwerd met predicaat Hofleverancier

HOGE HEXEL – Bouwbedrijf Jannink mag vanaf heden het predicaat Hofleverancier voeren. Dat werd vrijdagmiddag 4 september bekend gemaakt in 't Coopmanshuys op Bedrijvenpark Twente, alwaar het bijbehorende schild officieel werd onthuld. Voor deze keer was de traditionele wekelijkse vrijdagmiddagborrel feestelijk van opzet, om zo het honderdjarig bestaan van het bedrijf goed te vieren. Onder toeziend oog van het personeel en enkele genodigden werd door wethouder Johan Coes het bijbehorende, zware wandschild overhandigd aan Gerrit en Frank Jannink.

“Het is een weg van de lang adem geweest”, sprak Frank de aanwezigen toe. “Ruim twee jaar geleden zijn Mirjam en Anja met het voorbereidende werk gestart, met als stuwende kracht Carolien Valk van de gemeente. Vele bewijsstukken zijn verzameld en opgestuurd en mede dankzij die inzet zijn we nu de eerste onderneming in de gemeente Wierden die zich Hofleverancier mag noemen. We gaan dan ook zeker de kroon op gepaste wijze op ons briefpapier voeren.”

Behalve dit hoogtepunt, werd ook een mooi boekwerk aan alle personeelsleden overhandigd, waarin de gehele geschiedenis van het bedrijf uitgebreid in woord en beeld wordt uitgelicht aan de hand van interviews vol anekdotes. Gerrit en Frank en hun echtgenotes Mirjam en Anja hebben op hun beurt namens de medewerkers van het bouwbedrijf een kookworkshop en wijnproeverij in het Zwolse sterrenrestaurant de Librije aangeboden gekregen. Ook de negentigjarige 'Tante Annie' werd even in de spotlight geplaatst en kreeg een groot boeket bloemen.

 

 

 

 

Uw reactie