Algemeen

Boomfeestdag voor leerlingen
van Kluinveenschool Wierden

WIERDEN – De leerlingen van de groepen zeven en acht van de Kluinveenschool in Wierden hebben woensdag 3 april bomen en struiken geplant in het kader van de Nationale Boomfeestdag. Onder het toeziend oog van medewerkers van de buitendienst van de gemeente Wierden plantte wethouder Johan Coes samen met twee leerlingen een tamme kastanjeboom, als herinneringsboom, op het terrein aan de Vriezenveenseweg. Aansluitend mochten alle kinderen tientallen struiken, waaronder krent, meidoorn, lijsterbes en kornoelje planten evenals drie berkenbomen en drie kersenbomen.

Ruim twintig leerlingen en twee leerkrachten van de Kluinveenschool waren deze dag per fiets en gewapend met schoppen en batsen naar het braakliggende terrein gekomen. Drie weken eerder was de Boomfeestdag afgelast, omdat het met bakken uit de hemel kwam. Een enorme modderpoel maakte het te beplanten terrein toen onbegaanbaar. Nu waren de weersomstandigheden prima en de bomen werden dan ook soepeltjes in de aarde geplaatst.

Het terrein ligt pal naast de algemene begraafplaats aan de Vriezenveenseweg in Wierden. Daar waar tot voor een paar jaar terug nog een oude woning stond, is inmiddels al de Mariakapel verrezen, maar moet op den duur ook uitbreiding van de begraafplaats plaatsvinden. “Het voorste deel, pal aan de weg, wordt ingezaaid, zodat een mooi gazon ontstaat met in het midden de herinneringsboom. Het achterste deel wordt uiteindelijk ingericht als begraafplaats. Daar tussenin hebben de leerlingen nu struiken en bomen geplant, zodat een beschut geheel ontstaat. Ook wordt een slingerend wandelpad aangelegd dat de Mariakapel met de begraafplaats verbindt”, aldus een medewerker van de gemeente.