Algemeen

Billy Boem Club speciaal voor kinderen in stressvolle situatie

WIERDEN – De Billy Boem club gaat in de gemeente Wierden weer van start en wel op dinsdag 19 januari 2021. Deze club is speciaal voor kinderen van acht tot en met twaalf jaar die in een thuissituatie leven waar meer met stress en spanning is dan normaliter het geval zou zijn. De huidige coronacrisis kan daar nog een schepje bovenop doen en de nodige, niet wenselijke, invloed hebben op het gezin en kind(eren). Het zijn onzekere tijden, meer thuis werken en zijn, minder sociale contacten, zorgen en onzekerheid over 'hoe lang nog' en ga zo naar door.

Spanning en/of stress thuis heeft op kinderen een grote impact. Daarom organiseert Impluz, onderdeel van Dimence, in samenwerking met Avedan de doe-praatclub 'Billy Boem'. Hier leren de kinderen met hun gevoelens en lastige situaties om te gaan. De cursus is kosteloos en aanmelden kan via www.impluz.nl/cursussen of telefonisch via 0570 – 604 900.

Spelenderwijs
De club wordt begeleid door ervaren hulpverleners. Deirdre Janné is één van hen. “Deze club, Billy Boem, organiseren wij voor kinderen die in of rondom de thuissituatie stressvolle dingen meemaken. Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een ouder met psychische klachten, een scheiding, ruzie of schulden. Of een broer of zus die door gedrag veel aandacht in het gezin vraagt. En nu komt daar de coronacrisis bij; een tijd die het nodige vraagt van een gezin. Spelenderwijs leren wij de kinderen hun (thuis)situatie een plekje te geven en weerbaarder te worden.” De Billy Boem club is een succesvolle cursus die echt het verschil kan maken.

De club is afgestemd op de belevingswereld van het kind. Zij knutselen, oefenen, spelen en leren met hun emoties om te gaan. Billy Boem speelt daarbij een centrale rol. Met Billy maken de kinderen in tien bijeenkomsten van anderhalf uur van alles mee. Ze leren hun gevoelens te herkennen en te uiten, hun eventuele vragen worden beantwoord, er worden vaardigheden geoefend en tips meegegeven.

Ouderbijeenkomsten
Naast de kinderclub zijn er ook voor de ouders drie bijeenkomsten (vanwege de coronamaatregelen thans online) waar opvoedingsvragen aan bod komen. “De ouders hebben de opgave om in een spanningsvolle situatie hun kinderen op te voeden. Dit is een pittige klus”, legt Janné uit. “En Billy Boem kan hierbij ondersteunen. Ouders hebben de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding ervaringen uit te wisselen. Het kan prettig zijn te ontdekken dat ieder gezin ups en downs heeft. De deelnemende ouders kunnen zo steun ervaren bij elkaar.”