Algemeen

Drie avonden volle bak bij Revue Wierden geet vedan

Bezoekers van Agri Fair genieten weer van snelle auto's en krachtige trekkers

WIERDEN – Honderden bezoekers hebben vorige week vrijdag en zaterdag genoten van de Agri Fair die als vaste prik in de laatste week van de bouwvak werd gehouden. Van knetterende grasmaaiers op de vrijdagmiddag tot de ruige autorodeo en de trekkerslep op de zaterdagmiddag, maar ook secuur werk tijdens de loonwerkerswedstrijden waar allerhande opdrachten tot op de millimeter nauwkeurig voltooid moesten worden. Loonbedrijf De Weer uit Bornerbroek is dit jaar in de prijzen gevallen als algeheel winnaar. Beste kraanmachinist is André Broeze van loonbedrijf Broeze uit Nijverdal.

Maar de Agri Fair is veel meer dan dat. Een gezellige kraampjesmarkt met allerhande waren, de Lego-wedstrijd voor de jeugd en een plek waar toekomstige coureurs de manoeuvres onder de knie konden krijgen: de skelterbaan. Daarnaast schitterde opgepoetst vee dat door de jeugd in de ring werd voorgebracht tijdens de traditionele vokveedag. De winnaars van de fokveedag zijn in de categorie zwartbonte koeien mts. Knoef-Hendriks uit Geesteren en roodbonte koeien Mts Vosman uit Rijssen. Op de zaterdagavond werd de fair afgesloten met het vogelschieten en de muzikale avond in de tent. De nieuwe Schutterskoningin is Marlies Nijhuis.

 

Wierden geet vedan

In de avonduren op woensdag, donderdag en vrijdag was de tent het domein van Wierden geet vedan. Een nagenoeg uitverkochte show zorgde weer voor veel vermaak, met dit jaar misschien wel als hoogtepunt 'Wierden got's (kots) talent', waarbij hilarische acts ten tonele verschenen. Van een valse doedelzakspeler tot sexy paaldanseres. De jury bestond uit drie Robben's: Arjen Robben, Henk Robben (oud-burgemeester) en de broer van Henk Robben. Overigens werd de Henk Robben ook nog een keer op een voetstuk geplaatst als burgemeester, toen hij werd toegezongen door de leden van de revue (zelfde lied dat op zijn afscheidsreceptie werd opgevoerd). Eveneens hilarisch was de virtuele autorit die door de gemeente werd gemaakt en live van smakelijk commentaar werd voorzien.