Algemeen

Bezoekers trekken weinig aan van buien tijdens Koningsdag

WIERDEN/ENTER/HOGE HEXEL – Het was met name zaterdagochtend guur weer, maar de échte Koningsdagliefhebbers kon dat weinig deren. In Enter stonden de straten vol voor de traditionele optocht door de jeugd en in Wierden wisten velen toch nog aardig wat tweedehands spullen te slijten tijdens de rommelmarkt in het centrum. Het grote ontbijt voor de inwoners van Hoge Hexel was in de zaal van 't Kulturhus, dus daar sowieso geen last van de regen.

De middag en avond voorafgaand aan de feestdag was in Wierden al een doorslaand succes; 's middags waren met name de ouderen die de tent wisten te vinden tijdens een show van de Pauwergirls en het cabaret door Jans en Hennik. Daar werd scheidend burgemeester Henk Robben zelfs in de spotlight gezet met de onthulling van een eigen bordje voor het 'Henk Robben veldje'. Ook 's avonds was de sfeer optimaal dankzij de warme show van Loïs Lane, waarbij zelfs enkele Wierdense Dancing Queens hun dans- en zangkwaliteiten mochten tonen op de bekende cover van ABBA.

Op de zaterdagmiddag en -avond was in Wierden en Enter volop ruimte voor kinderfestiviteiten en muziek met in Enter onder meer de lokaal vermaarde bands als Apple en Virago en in Wierden Def Rhymz en later op de avond Ouwe Jongens Krentebrood. In Hoge Hexel konden de sportievelingen aan hun trekken komen, door deelname aan de bekende Oranjeloop over verschillende afstanden. De festiviteiten werden op Wierden na op zaterdag afgerond. De tent op het Binnenhof puilde zondag nog een keer uit, deze keer niet met lallende feestvierders, maar voor een waardige oecumenische viering met muziek, zang en overdenking.