Algemeen

Beste Buur Bankje aan de Kerspel; waardering voor Marinus Hobert

WIERDEN – Marinus Hobert uit Wierden heeft vorig jaar uit handen van wethouder Eric Braamhaar de 'Beste Buur Bokaal' van woningstichting Reggewoon ontvangen. De bokaal is een klein gebaar voor de vrijwillige inzet van Marinus voor de medemens, veelal buurtbewoners in het appartementencomplex aan de Kerspel in Wierden. De bokaal verbeeldt een (helpende) hand en een bankje. En dat bankje is vorige week dinsdag geplaatst en onthuld. Marinus mocht – in het bijzijn van zijn vrouw Annie en enkele buurtbewoners en medewerkers van Reggewoon – een plaatje met zijn naam op het bankje bevestigen.

“Ik vind dit een prachtig gebaar”, beaamt Hobert. “Maar het is mijns inziens niet meer dan normaal om me in te zetten voor de medemens. Je doet dit gewoon voor een ander.”

Ook Reggewoon, eigenaar van de appartementen waarin ook Marinus en Annie wonen, is blij met zo'n actieve en betrokken bewoner. “Marinus is het aanspreekpunt voor de bewoners en haalt veel werk voor ons uit handen; hij is een handige klusser, maar zorgt bijvoorbeeld ook voor de jaarlijkse barbecue voor de bewoners van het complex. Zo'n man is goud waard”, meent directeur John Olde Olthof van Reggewoon.

De 'Beste Buur Bank' is geplaatst op de hoek van de Nijverdalsestraat met de Kerspel in Wierden. “Ik heb vanuit de woonkamer mooi zicht op het bankje”, vertelt Marinus. “Er stond altijd al een bankje van de gemeente en je wilt niet weten hoeveel mensen er gebruik van maken!” De gemeentelijke bank is verwijderd en krijgt elders in Wierden een plekje. Reggewoon-directeur Olde Olthof laat weten dat ook dit jaar het initiatief voor de Beste Buur weer een vervolg krijgt, niet alleen in Wierden en Hellendoorn, maar ook in andere gemeenten.