Algemeen

BBQ Challenge topstuk op sfeervol Lageveld Festival

WIERDEN – Recreatiepark Het Lageveld in Wierden staat zondag 26 mei weer geheel in het teken van het Lageveld Festival. Tussen 12.00 uur en 19.00 uur zijn er deze dag op en rondom het water van de recreatieplas tal van evenementen, workshops en acties, maar ook muziek, foodtrucks en een kleine markt en als kerst op de taart de tweede editie van de BBQ Challenge. De toegang is gratis, parkeren kan voor vijf euro.

Het wordt volgens parkmanager René Nollen absoluut weer een prachtige dag voor het hele gezin. “Het aanbod van activiteiten is breed, je kunt hier prima een paar uur met het gezin vertoeven. Er zijn verschillende activiteiten op het water, zoals elektrisch flyboarden en suppen, maar je kunt bijvoorbeeld ook een stukje varen of mee in de boot van de Reddingsbrigade Wierden.” Voor wie liever de voeten op het droge houdt zijn er talloze opties voor vermaak. Zo is er een grote mobiele kinderboerderij, waar met allerlei soorten dieren geknuffeld kan worden. En over dieren gesproken: Valkerij Rijssen is ook aanwezig met verschillende roofvogels, waaronder de bekende witkop zeearend Harley en is er een demonstratie met jachthonden.

“Maar er is ook een markt waar allerlei (lokale) producten, kleding en sieraden worden verkocht en een gezellig foodplein. En de kinderen kunnen zich ook vermaken op het kinderplein met onder meer een springkussen, draaimolen en lekkere popcorn.” Ook liefhebbers van off-road auto's komen aan hun trekken, want er staan vele 4x4 wagens opgesteld en er is een demonstratie met zogenoemde crawlers (onder meer een Land Rover op schaal), waarbij het publiek ook zelf even de miniatuurwagen mag besturen. Daarnaast is er volop aandacht voor sport, onder meer op gebied van MTB en fysieke en mentale trainingen.

Gedurende de hele middag laten de bands N'Joy en Random Five hun muzikaal talent vanaf het drijvende podium klinken en tussendoor draait DJ Paul Salakory de lekkerste classics en hits om de sfeer er goed in te houden. Trouwens, op zaterdagavond 25 mei is er nog meer muziek tijdens Concert at Sea door de leden van de Harmonie Wierden. Dit programma begint om 15.00 uur en duurt tot 23.00 uur.

Tijdens het Lageveld Festival is er ook dit jaar weer een contest: de BBQ Challange. Ben jij een echte barbecue-liefhebber, dan wordt je uitgedaagd om deel te nemen aan deze wedstrijd en wordt je misschien wel Wierdense Kampioen barbecueën. Er zijn twee wedstrijdrondes. De eerste ronde is al volgeboekt, maar in de tweede is nog plek. Elk team bestaat uit één of twee personen. De deelnemers krijgen een blackbox met ingrediënten, waarmee je binnen maximaal 45 minuten een heerlijk gerecht gaat klaarmaken op de barbecue. “De barbecue en alle ingrediënten staan klaar, je hoeft dus alleen maar je eigen BBQ-skills en fans mee te nemen”, aldus de organisatoren. Een professionele jury, bestaande uit Erik Hakkert en Gerard Smelt, beoordelen de gerechten op smaak en creativiteit. Er liggen mooie prijzen klaar voor de beste barbecue-koks: van een VIP-arrangement voor het Lageveld Festival (je wordt deze dag dan in de watten gelegd) tot parkeerkaarten voor de drie recreatiepark (waaronder het Lageveld) of een dinerbon voor twee personen bij de IJzeren Pot in Wierden. “Bovendien krijgt iedere deelnemer een Jonnie Boer kruidenset; meedoen wordt dus al beloond en vergeet natuurlijk niet de eeuwige roem.” Er zijn nog een paar plekken vrij. Aanmelden kan nog door een mail te sturen naar bbq@lageveldfestival.nl of via de IJzeren Pot in Wierden.