Algemeen

Achtste Supermoto: spektakel op stratencircuit De Krompatte Enter

ENTER – Na twee jaar afwezigheid klinkt op zondag 12 juni weer het sportieve geluid van snelle motoren op het stratencircuit 'De Krompatte' in Enter. Dan wordt voor de achtste keer een Supermoto-wedstrijd georganiseerd door de Enterse Motor Club (EMC).

Door alle coronabeperkingen was het de afgelopen twee jaar onmogelijk om een Supermoto te organiseren, maar dit jaar mag de gashendel weer opengedraaid worden. Om de rijders een extra gelegenheid te geven om te trainen en de baan te leren kennen is er ook deze editie weer een extra training en wel op zaterdagavond 11 juni van 17.00 uur tot 19.00 uur. Op zondagmorgen 12 juni worden eerst de kwalificatie trainingen verreden, waarna aansluitend de wedstrijden beginnen.

De Supermoto wedstrijd maakt weer deel uit van de BeNeCup, een gezamenlijk kampioenschap van België en Nederland. Er zijn drie BeNeCup klassen: de echte snelle rijders, met een internationaal startbewijs, rijden in de klasse Inters, daaronder is er de klasse Euro's en dan nog de klasse Nationaal. Naast de BeNeCup klassen staat ook de EMC Klasse weer op het programma. De deelnemers in deze klasse crossen normaal gesproken met hun enduro of crossmotor door het zand. Deze klasse rijdt alleen in Enter en is voor het publiek extra leuk om te zien, veel rijders in de klasse komen uit Enter en omgeving.

De restricties die vanwege corona waren opgelegd en problemen met de stratencircuits hebben diepe sporen nagelaten wat betreft het racen in Nederland. Dit jaar is in Enter dan ook de enige Supermoto-wedstrijd die in Nederland wordt gehouden. Er waren nog enkele Nederlandse verenigingen die dit jaar een Supermoto wedstrijd wilden organiseren, maar vanwege diverse redenen zijn de beoogde locaties niet beschikbaar.

Oorspronkelijk waren er dit jaar acht wedstrijden, maar Den Dungen viel af en ook de nieuwe race in het Duitse Harsewinkel gaat niet door. De BeNeCup bestaat dit jaar uit zes wedstrijden, de eerste race op Spa Francorchamps is verreden, Enter is de tweede wedstrijd op het programma, waarna nog vier wedstrijden volgen op circuits in België. De Enterse Motor Club houdt dit jaar de Nederlandse eer dus in haar eentje hoog, maar naar verwachting zullen er volgend jaar wel weer meer wedstrijden in Nederland worden gehouden.

De vrije training op zaterdagavond van 17.00 uur tot 19.00 uur is gratis toegankelijk. Op zondag 17 juni is de entree zes euro, maar is de toegang tot zestien jaar gratis. Albert Heijn te Enter geeft in de week voor het evenement een kortingskaartje bij elke tien euro aan boodschappen. Meer informatie is ook te vinden op www.entersemotorclub.nl.