Afbeelding

Stichting Bowie

Columns

Een nieuw jaar: gewoon verder gaan

Het kan nog steeds. Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen. Dus niet te laat om u, lezers en lezeressen, namens alle vrijwilligers en het bestuur van Stichting Bowie een voorspoedig maar vooral ook een gezond 2024 toe te wensen. Bij dezen!

We gaan er alles aan doen om er een mooi jaar van te maken. Onze schudhulpmaatjes staan weer paraat om mensen van wie wij weten dat ze geldzorgen hebben, met raad en daad bij te staan. Ze maken het verschil bij het oplossen van financiële problemen.

Ook de vrijwilligers van de boodschappenmand doen dit jaar weer hun uiterste best om voor onze clientèle een gevarieerd pakket levensmiddelen samen te stellen. Mede door financiële steun van de Rabobank Noord en West Twente te Almelo zijn we in staat bij elke levering verse groenten en fruit aan te bieden.

Maar er zit nog meer in het vat. Om te beginnen houden we dit jaar weer een winteractie. Evenals vorig jaar verstrekken we weer enkele maanden lang winkelpasjes met saldo om boodschappen van te kopen. Doelgroep zijn deze keer de mensen die gebruik maken van de schuldhulpverlening in Wierden. Door de gemeente worden ze met ons in contact gebracht.

We kunnen momenteel dus veel doen voor de mensen die onze hulp nodig hebben. Gelukkig maar! Dat hadden we in het begin van ons bestaan nooit kunnen dromen. Toen konden we nog niet bevroeden, dat we zoveel support zouden krijgen van de inwoners van Wierden, en Enter niet te vergeten. Ondernemers en gewone burgers.

Terugkijkend zie ik, hoe Henk Weiden, onze voormalige voorzitter, in het weekend met twee winkelwagentjes de Albert Heijn doorkruiste. In het ene wagentje deed hij zijn eigen boodschappen, het andere wagentje was bestemd voor de boodschappenmand. En dat hij zich daar veelvuldig voor moest bukken, moest hij maar op de koop toenemen. Want de huismerkproducten lagen nu eenmaal in de onderste schappen. En die waren goedkoper.

Dit brengt mij bij het volgende. Dit jaar vieren we ook nog feest. Eind juni is het precies 12,5 jaar geleden dat we bij de notaris de oprichtingsakte ondertekenden. Alle jaren die sindsdien verstreken zijn, hebben we ons ingezet om het leven van onze clientèle een beetje beter te maken. Dat we dat hebben kunnen doen, vervult ons met grote voldoening. Maar tegelijk beseffen we maar al te goed, dat het zonder uw steun niet gelukt was.

Wil je ook graag elke twee weken een gratis boodschappenmand of heb je gratis hulp nodig van een schuldhulpmaatje, neem contact met ons op. Kijk op onze Facebookpagina of de website www.bowie.nu. We staan klaar om je te helpen. Maar je moet het zelf willen. Want alleen samen lukt ‘t.