André Leus laat verschillende beademingsmogelijkheden zien.
André Leus laat verschillende beademingsmogelijkheden zien.

Groep Aadorp blij metschenking nieuwe AED

Algemeen

AADORP – De AED-Groep Aadorp heeft een compleet nieuw AED apparaat ontvangen. Hierdoor beschikt Aadorp weer over drie optimaal werkende AED’s. Een van de van de drie apparaten was aan vervanging toe en daarvoor was geen geld in kas. Via Plaatselijk Belang is Michael van der Kemp van VDK Services bereid gevonden om een compleet AED apparaat aan de werkgroep te schenken, die het vervolgens beschikbaar stelt voor alle inwoners in Aadorp.

De werkgroep is een commissie van vier personen die er voor zorgen dat de drie AED’s in Aadorp goed up to date en gecontroleerd zijn. Ook worden elk jaar op vier avonden reanimatiecursussen gegeven in het in het clubgebouw van ASV’57 Aadorp. Gemiddeld nemen vijftig inwoners uit Aadorp deel aan de cursussen.  Er zijn tien instructeurs die bij toerbeurt de reanimatiecursussen verzorgen.

Elk jaar of elke twee jaar worden degenen die aangesloten zijn bij de AED-groep in Aadorp in de gelegenheid gesteld om alle handelingen rond een reanimatie of mogelijke reanimatie nog eens door te nemen. André Leus, anesthesie verpleegkundig aan ZGT, gaf tijdens de training de nodige instructies, maar daarnaast liet hij als extraatje ook wat inhalatiecanules zien, hulpmiddelen die je normaal gesproken alleen in het ziekenhuis.

De AED.
Training reanimatie.