Afbeelding

Kinderkookclub in Wierden:voor kinderen met beperking

Algemeen

WIERDEN – De Klup Twente gaat met steun van de gemeente, in Wierden voor het eerst een zogenoemde ‘Kinderkookklup’ beginnen. Deze kookclub richt zich op tieners van tien, elf en twaalf jaar uit het speciaal onderwijs. Vooraleerst gaat het om een serie van vijf bijeenkomsten op de woensdagnamiddag in de Kluinveenschool aan de Kupersweg. De eerste is op woensdag 6 maart.

Goed en gezond eten is voor iedereen belangrijk. Kinderen met een beperking hebben niet zelden meer gezondheidsproblemen dan hun leeftijdsgenootjes en daarom extra veel baat bij gezond eten en voldoende bewegen. Dan helpt het heel erg als ze weten wàt gezond en lekker eten is en hoe je het klaar maakt.

Tijdens de middagen draait het om koken en bakken van lekkere en gezonde gerechten. Toch is het net zo belangrijk dat het ook leuk en gezellig is. Herma Ossel en Gerdie Pots leren de deelnemers koken, maar brengen een gezellig sfeer mee en letten erop dat kinderen ook aardig zijn voor elkaar. Om dat alles te kunnen bereiken, kunnen maximaal zes kinderen deelnemen.

De allereerste keer dat de Kinderkookklup bij elkaar komt, is op woensdag 6 maart om 16.30 uur in de Kluinveenschool aan de Kupersweg in Wierden. Daarna volgen nog vier eetmiddagen op 13, 20 en 27 maart. De laatste is op woensdag 3 april. De kosten zijn 2,50 euro per keer. Informatie en opgave via jolanda@deklup.nl. Bellen mag ook, dat kan naar 06 – 14 46 52 88.