Afbeelding

Expositie Historische Kring:Het verhaal van de meester

Algemeen

WIERDEN – De Historische Kring Wederden aan de Appelhofdwarsstraat opent zaterdag 10 februari de nieuwe expositie getiteld ‘Het verhaal van de meester’. Daarin staan deze keer de klassenfoto’s van weleer centraal.

De meester of de juffrouw van je school. Vaak onvergetelijke mensen uit je schooltijd. Vooral die meester of juffrouw, die geweldig kon vertellen, blijft je altijd bij. We hebben herinneringen aan onze schooltijd. Foto’s helpen daarbij. Tijdens de komende expositie van de Historische Kring Wederden ‘Het verhaal van de meester’ komen vanuit het archief de klassenfoto’s tevoorschijn.

Weet je nog? Die juf? Weet je nog dat meisje, of die jongen? Misschien weet de bezoeker nog een ontbrekende naam of aanvulling bij een foto? Of liggen er in uw kast of lade nog ontbrekende klassenfoto’s? Ook kunt u zich weer in de klas van weleer denken bij het zien van de nu niet meer gebruikte schoolplaten. Waar nu het digibord lessen ondersteunt, moest vroeger een schoolplaat voor in de klas worden opgehangen. Een selectie van oude schoolplaten, waar de leerkracht het verhaal bij vertelde, worden ook tentoongesteld. En, het schoolleven in de klas en op het schoolplein komen extra tot leven op twee schermen. Bewegende beelden uit het verleden, opgenomen bij diverse scholen. De stoelen staan klaar om ze te bekijken.

De expositie begint op 10 februari en sluit op 1 juni. De openingstijden zijn woensdag, donderdag en vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 13.00 uur tot 16.00 uur. De toegang is gratis en ook koffie of thee staat klaar. Een vrijwillig bijdrage wordt op prijs gesteld. Er zijn mogelijkheden voor groepsbezoek.