Afbeelding

Kinderburgemeester Milan leestvoor aan kleuters van Het Laar

Algemeen

WIERDEN – De kleuters van basisschool Het Laar in Wierden zijn vorige week dinsdagochtend verrast met een bezoek van de kinderburgemeester van Wierden, Milan Hopster. Hij had een plekje in zijn agenda vrijgemaakt om de school te bezoeken, om in het kader van de Nationale Voorleesdagen voor te lezen uit het mooi prentenboek ‘O, giraf, wat ben je onhandig’. De kinderen luisterden heel aandachtig.

Ook vertelde Milan wat over zijn functie als ‘kinderburgemeester’ en liet hij zijn ‘keten’ zien, een interessante accessoire die echt past bij zijn functie. “Een leuk weetje”, zo vertelde Milan, “deze keten heeft twee kanten, de ene kant moet naar voren als ik binnen de gemeente Wierden werkzaam ben en de andere kant als ik buiten de gemeente iets moet verzorgen.”

Milan vond het erg leuk om voor te lezen aan de kleuters. “Ze kunnen zo geïnteresseerd luisteren en stellen na de tijd ook leuke vragen, ik kreeg zelfs complimentjes!”, reageert Milan enthousiast. Extra leuk is dat hij vorig schooljaar zelf nog op Het Laar zat, in groep 8. “Ik vind het super dat ik nu op de middelbare school zit, maar het is ook heel leuk om af en toe nog eens terug te komen op mijn oude basisschool”, zegt Milan. “En natuurlijk helemaal als kinderburgemeester!”

Afbeelding
Afbeelding