Almyra met puppy Sky
Almyra met puppy Sky

Monique en Renilde in de Filippijnen dag 13 & 14

Algemeen

Nou lieve volgers…. Er is heel veel gebeurt inmiddels

Ik vergeet bijna ons tweedaagse verslag.

We beginnen bij maandagavond. Hondje puppy afgegeven bij de getraumatiseerde Almyra.

Ze was zo blij…. Ze glunderde helemaal, nam hem meteen op de arm en toen ze de bench, mandje, lapje, borstel, shampoo, brokjes, speeltjes en ik weet niet wat nog meer zag, was ze zo blij. Ze appte dat ze een dag later een lift naar een dichtbijgelegen dorpje heeft gehad om nog een shirtje(:) voor hem te halen en tissues om hem schoon te vegen.

Nou dat moet goed komen. Alle vaccinaties heeft hij gehad en volgend jaar laten we hem weer vaccineren. Deze mag nu niet meer doodgaan!

Dinsdag was een vrije dag om de koffer in te pakken, en een afscheidsdiner met deel van het team op de Filippijnen… Veel vrienden en vriendinnen gemaakt hier en na veel knuffels afscheid genomen van iedereen. Op de kliniek nog een mooi filmpje gemaakt van een meisje dat fysiotherapie krijgt omdat ze aan beide beentjes iets heeft.

Helaas komen de kinderen hier vaak (te) laat mee naar de kliniek. Meteen na de geboorte is het makkelijker om klompvoetjes etc meteen recht te zetten.

Woensdag vertrek naar de luchthaven. De eerste vlucht van Iloilo City naar Manilla ging perfect. Vlucht twee van Manilla naar Hong Kong ook geen enkel probleem. We kregen kip en rijst aan boord. Renilde vond de kip heerlijk en ik niet… at alleen de rijst.

En toen begon het… Tijdens het wachten op de laatste vlucht van Hong Kong naar Amsterdam werd Renilde steeds misselijker… Aangezien we verder heel weinig eten hadden gehad kwamen we al snel op de kip. Misschien verkeerd gevallen?

Tijdens het boarden kon ze nog net de toilet halen om over te geven. Daarna het vliegtuig in. Toen we allemaal zaten we bijna vertrokken moest Renilde nogmaals overgeven.

En dan ben je in China..daar mag je niet vliegen als je ziek bent. Verhaal van de kip allemaal leuk en aardig maar beide het vliegtuig uitgezet letterlijk. Alle handbagage weer verzamelen…. Ambulance gebeld. De grote koffers moesten weer uit het vliegtuig. Ik denk dat er op een gegeven moment wel 10 mensen met ons bezig waren.. paspoort weer afgeven, boardingpas laten zien, iedereen moet iets weten. Complete chaos hier:)

Ambulance stond klaar… door naar het ziekenhuis

Met alle handbagage van twee personen en de aankopen in Hong Kong airport dus achter Renilde aan de ambulance in. Koffer 1, 2, tas 1, 2, 3, vest, jas en…. Nou ja…Je ziet het vast voor je.

Ben heel blij dat ik daar geen foto van heb. Op het ziekenhuis natuurlijk uren wachten… op uitslagen, bloedonderzoek. Want je mag alleen vliegen met een verklaring van de dokter dat je kerngezond bent.

S’morgens om 05.30 ontslagen… alles was goed, voedselvergiftiging en daar sta je dan.. Geen Chinees geld, alleen creditkaart, geen hotel, geen taxi. Ziekenhuis is donker en leeg

Met hulp van familie hotel geboekt. Een uber geboekt met de creditkaart en dat naar het hotel. Een paar uur geslapen en na een late checkout weer richting luchthaven.

Inmiddels wachten we op de laatste informatie en kunnen we over vier uur hopelijk naar Nederland vliegen. Renilde zit de hele middag al op een relaxstoel te slapen. Maar het komt goed… even bijkomen straks in Nederland en dan is ze er weer.

Al met al twee fantastische weken gehad. Zoveel kinderen gezien. En wat mij vooral op viel… ze zijn allemaal vrolijk en blij… zelfs de allerarmsten. Ongelofelijk, wij zouden denken je bent al gehandicapt en er is soms geen geld voor school, je huisje is een krot niet eens wachterdicht, maar toch zijn ze altijd vrolijk. En ook de ouders… bijna altijd positief, vechtend voor een betere situatie voor hun kind, maar ook heel dankbaar voor alle hulp uit Nederland.

Dus al met al twee volle weken met heel veel activiteiten, maar geweldig om te zien wat we met het geld van de advertenties van het logospel en nieuwjaarswensen in al onze kranten konden doen.

Er zijn ballen gekocht, sportschoenen, dansjurken, laptops, schoolmaterialen en toiletgebouwen geregeld bij de allerarmste kinderen. En op veel plekken medicijnen, vitamines, rijst en voedselpakketten afgegeven.

Als er mensen zijn die meer weer willen weten over een sponsorkind neem dan contact met ons op: m.heinink@heininkmedia.nl of info@lievedotjes.nl

Knitted bag
Ook hebben we hier prachtige opvouwbare tassen gezien, knitted bag. In plisse met een veter om te strikken, mooi formaat 34 cm lang x 31 cm breed.
In meerdere kleuren, zwart, zalm of blauw of groen. Of in de combinatie groen/roze of beige/roze of blauw/rood of groen/blauw

Ideaal om overal mee naar toe te nemen. Superlicht!

De tassen kosten € 19,95 per stuk (met verzendkosten € 24,95)
Geef even aan welke kleur je het liefst zou willen hebben.
Dat kan via info@heininkmedia.nl of app naar 06-25097796.

De opbrengst gaat natuurlijk volledig naar de Stichting Loop en Werk.

Afscheidsdiner gedeelte team