Afbeelding

Willem en Diny Wessels, al zestig jaargetrouwd en nog steeds even gelukkig

Algemeen

WIERDEN – Een groot feest voor familie en vrienden van Willem en Diny Wessels-Pluimers, want op 26 november 1963 traden ze in het huwelijk. Een diamanten bruiloft dus voor dit echtpaar en dat is gevierd.

Willem en Diny kregen verkering in 1956 en trouwden op 26 november 1963. Al op de basisschool had Willem zijn oog laten vallen op Diny en als tieners van vijftien en achttien jaar kregen ze verkering. Tot het moment van trouwen werkte Diny in de wintermaanden in de confectie in Rijssen en in de zomer sprong ze bij op de boerderij van haar ouders in Enter. Na de bruiloft verhuisden ze, vanwege het werk van Willem bij Sturko, naar Zutphen waar ze zo’n drie jaar hebben gewoond. Een baan bij ATS in Almelo bracht de twee weer terug naar Twente. Eerst een tijdje in Almelo, om vervolgens vanaf 1981 te gaan wonen in Wierden. Willem en Diny kregen in hun huwelijk vier kinderen, elf kleinkinderen en inmiddels één achterkleinkind.

Naast het vele oppassen op de kleinkinderen zijn Willem en Diny in de jaren na de pensionering van Willem bij de Christelijke MTS Almelo druk geweest met vrijwilligerswerk binnen de kerk en hebben ze ook geholpen bij diverse hulptransporten naar Roemenië. Op de vraag wat hun geheim van het huwelijk is zijn ze duidelijk: “zorgen voor en omzien naar elkaar en elkaar ook de ruimte geven om eigen dingen te blijven doen”.